Anime recenzije

TokkoGodina snimanja: 2006
Broj epizoda: 13


Do sada ste verovatno shvatili da su anime koje ja volim da gledam uglavnom brutalne, krvave, mindfuck, akcione, horor...Pa, hajde onda da nastavim sa tradicijom i dam vam opis jednog anime-a od nekih trinaest epizoda, pod nazivom Tokko.

Šindou je mladi policajac sa mračnom prošlošću. Kao jedan od nekoliko preživelih u pokolju koji se zadesio u njegovom stambenom bloku, on se pridružuje specijalnoj jedinici zvanoj (HA! Sigurno ste pomislili da je to Anime Jedinica? E pa nije!) Tokki. Ovaj anime je dosta krvav, i već na svom prvom zadatku naš glavni lik se susreće sa mračnom scenom – neka čudna stvorenja počnu da masakriraju policijsku jedinicu. U poslednjem trenutku, čitav odred policajaca spašava tajna jedinica pod imenom Tokko, koji nose mačeve umesto vatrenog oružja. Naročito mu je zapala za oko jedna od članica Tokko jedinice, koja mu je iz nekog razloga poznata. Sa obzirom da su ta čudna stvorenja naročito njega htela da ubiju, on odlučuje da podredi čitav svoj život traganju za odgovorima – Šta su ona stvorenja i zbog čega su baš njega prepoznali?

Za Tokko se može reći da potpada najviše pod horror žanr, mada u njemu ima i akcije, drame…priča je jednostavna i jasna; međutim iako dosta predvidiva, dosta je interesantna i ne treba da naprežemo mnogo naše moždane vijuge da bi je na miru pratili. Sa obzirom da ovaj anime ima dosta eksplicitnog sadržaja, scena golitinje, nasilja i krvi preporučujem ga malo starijim gledaocima koji će bez obzira na to, uspeti da uživaju u ovoj misterioznoj i solidno odrađenoj priči.

Likovi su, sa obzirom da je ovo dosta kratak serijal, dosta dobro odrađeni. Nemaju naravno tu dubinu kakvu ima recimo Lealouch iz Code Geass-a, ali su dovoljno dobro urađeni da možemo da se suživimo sa njihovom sudbinom. Glavni lik je dosta dobro odrađen, čovek kojeg muče noćne more, strahovi koji datiraju iz prošlosti…Ono što karakteriše glavnog lika jeste neki perverzan odnos koji ima sa svojom sestrom (Ne perverzan u smislu da “žive u grehu” nego jednostavno, ona se ponaša kao da mu je žena).

Sa obzirom da se glavna radnja anime-a u dovoljnoj meri i dosta dobro proteže kroz njega, ovo je jedan od kraćih serijala koji od sveg srca preporučujem. Naravno, u njemu ima dosta nasilja a i mnogo je krvav – ali sve zarad dobre priče i akcije, uveravam Vas! Možete da očekujete dosta dramatičnih scena, demona koji jedu ljudsko meso, i naravno, ono najvažnije…oskudnu odeću ženskih članova Tokko-a! :-)


Tekst napisao Perin