Anime recenzije

ChobitsGodina snimanja: 2002
Broj epizoda: 26Čobiti (Chobits), ostvarenje koje na samom početku svakog ljubitelja japanske Anime kulture, privlači lepom dozom humora. Ova Anime može da se svrsta u grupu poznatih ostvarenja, što nam prikazuju razne top liste i opisi ove serije.

Crtež je veoma dobar, nažalost to se ne može reći i za muzičku podlogu koja gotovo da i ne postoji! Iako je muzička podloga veoma siromašna, pesma u uvodnoj špici je dosta melodično odrađena pa posle par epizoda postane prava zaraza.

Priča se bazira na životu Hideki Motosuve, koji je sasvim običan seoski mladić. Odrastao na selu, bavio se seoskim poslovima gde mu je jedino društvo bilo razna stoka sa farme. Ovaj mladić pun potencijala odlučuje da ode u Tokijo da bi upisao fakultet i samim tim podigao nivo svog siromašnog obrazovanja.

Pored normalnih maštarija o devojkama, još jedan od njegovih snova je da poseduje Persikoma. Persikom, (personalni kompjuter), tip robotizovane kompjuterke devojke. Naravno ovaj vid tehnologije je veoma skup i Hideki nema para da kupi jednog. Vraćajući se kući jednog dana, Hideki pored kanti za đubre otkriva prelepi ženski model Persikoma. Posle malo razmišljanja odlučuje se da ga odnese kući i startuje (pali se na zanimljiv način :) ). Odatle kreće prava priča, persikom koga je Hideki pronašao, uopšte nema memoriju. Iako je telom odrasla, mozgom je na nivou novorođenčeta. Persikom dobija ime Či, pošto je to prva reč koju je izgovorila i koju će govoriti neko vreme.

Glavni deo priče se vrti oko Hidekijevog učenja Či životu, njegovog posla i naravno škole koju pohađa da bi upisao fakultet. Iako je Anime započeo kao lepa komedija, kako priča odmiče tako se širi lepeza žanrova koji se utapaju u ovaj Anime. Takođe treba naglasiti da je Či veoma poseban persikom, a zašto... Pa najbolje će vam biti da ogledate i da sami zaključite.

Tekst napisao GoKu