Projekti

Pokémon

Hv22N87, 10.2011



Tip serije: TV
Broj epizoda: ??
Žanr: Akcija, avantura, komedija, fantazija
Studio: OLM, Inc.
Godina: 1998

Pokemon animirana serija je skup zasebnih avantura koje prikazuju Asha Ketchuma kao glavnog lika i njegov san da postane Pokemon Majstor. On i njegovi prijatelji putuju kroz svijet Pokemona i bore se s ostalim Pokemon trenerima.
Prve i najpoznatije epizode su Pocket Monsters ili jednostavno Pokemon koja prati avanture Asha Ketchuma tijekom njegovih putovanja kroz Kanto regiju. Pokemon World serijal prati njegove avanture kroz Orange otoke, a Pokemon: Johto Journeys, Pokemon: Johto League Champions i Pokemon: Master Quest serijali prate Asha tijekom putovanja kroz Johto regiju.
Ovi serijali se temelje na prvoj i drugoj generaciji Pokemona. Ashovi prijatelji tijekom ovih putovanja su Brock, vođa dvorane grada Pewtera, Misty, najmlađa od četiri sestre koje vode dvoranu grada Ceruleana i Tracey Sketchit, umjetnik i Pokemon promatrač koji im je pravio društvo tijekom putovanja kroz Orange otoke.
Ashov glavni protivnik je tada bio trener iz grada Palleta, Gary Oak. Gary, čiji je djed profesor Oak, čovjek koji je zadužen davati novim trenerima njihove prve, početne Pokemone. Bio je jako poznat i praćen hrpom navijačica.
Saga se nastavlja tijekom serijala Pokemon: Advanced, Pokemon: Advanced Generation i Pokemon: Advanced Battle, koji prate Asha i njegova putovanja kroz Hoenn, južnu regiju Pokemon svijeta.
Ash preuzima ulogu učitelja i mentora mladoj Pokemon trenerici po imenu May. Njezin brat Max prati ih tijekom njihova putovanja koji, iako nije Pokemon trener, poznaje ogromnu količinu informacija vezanih uz Pokemone. Brock ubrzo sustiže Asha, May i Maxa te im se pridružuje, ali se Misty vraća u grad Cerulean da bi preuzela svoju ulogu vođe dvorane.
Poslije se Ash vraća u svoj rodni grad Pallet, smješten u Kanto regiji i odluči se natjecati u Borbama bez granica, dok se May natječe u Kanto Pokemon Izložbama. Tijekom putovanja, nakratko im se pridružuje i Misty, na svojem putu prema dvorani grada Ceruleana.

Ja i kolege radimo prijevode za američku sinkronizaciju.



Sad ću srediti prijevode, počevši od prve sezone na dalje i poslati ih na aoverdose @ yahoo.com. Nisu svi prijevodi po redu, pa kako se koji prevede, tako ću i postaviti