Projekti

Mo Dao Zu Shi [Grandmaster of Demonic cultivation]

Yuukine, 12.2018Prevod naziva: Velemajstor demonske kultivacije

Tip serije: ONA

Broj epizoda: 15
Žanr: Akcija, avantura, misterija, komedija, tragedija, istorijski, natprirodno, wuxia, zombiji
Studio: [font=Verdana, Arial] [/font][font=Verdana, Arial]G.CMay Animation & Film[/font]
Godina: 2018
Grupa: Guodongsubs
Prevod: Yuukine za BG-Anime, pregled Yuspawn
Izvor materijala: knjige

Opis:

U fantastičnoj verziji drevne Kine, svet je pun ozlojeđene energije koja rađa natprirodna čudovišta. Njih štite 5 klanova koristeći kultivaciju kao način egzorcizma. Jedan od tih čuvenih klanova - Wen klan - je podivljao i napravio pakao na zemlji napavši sve preostale klanove. Ostali klanovi su se vremenom udružili i pokrenuli pohod nazvan Sunčani udar.

Jedan od ljudi koji je najviše doprineo ovom ratu bio je Yiling patrijarh - Wei Wuxian. Ali njegova mračna demonska kultivacija je posle rata okrenula sve druge protiv njega - što se okončalo uništenjem njegove oblasti od strane njegovog pobratima i njegovim ubistvom. Pošto njegovu dušu niko nije mogao da prizove, smatralo se da je njegova duša zauvek nestala.

Međutim, 13 godina kasnije od opsade Brda leševa (teritorije Wei Wuxiana), Mo Xuanyu je žrtvovao svoje telo i dušu u zabranjenom ritualu kako bi se osvetio svojoj porodici, neočekivano prizvavši dušu Wei Wuxiana.

Napomene itd:

Prevela sam sve epizode, samo se čeka postavljanje na BGA i ovde :D

Poprilično je dobra serija, ima dosta akcije, veoma zanimljive likove, animacija je remek delo, a cela serija će imati 45 epizoda. Sledeća će biti 2019 :D

Sto se tiče imena, nisam ih prevodila po zvučnosti. Nekako izgubi duh.