Projekti

Madlaks (マドラックス)

-T-, 05.2015Tip serije: animirana TV serija
Broj epizoda: 26
Žanr: akcija, drama, misterija, psihološka, natprirodna
Tema: atentatori, devojke sa oružjem, vojska
Studio: Bee Train
Godina: 2004

U izmišljenoj državi, Gazat Sonika, odvija se dvanaestogodišnji civilni rat između suprotstavljenih strana: oružanog otpora "Galza" i pristalica kraljevske vojske. Paralelno sa njom, u takođe izmišljenoj državi, Nafres, život, naizgled, normalno funkcioniše. Dva glavna junaka ovog serijala su državljani ove dve države.
Prvi junak je Madlaks. Mlada devojka koja živi u Gazat Sonici i shodno situaciji u državi bavi se plaćeničkim poslom. Obavlja sve vrste misija: atentati, krađa podataka, telohraniteljski poslovi i slično. U ovoj državi nema boljeg agenta koji radi ilegalno od nje.
Drugi junak, Margaret Barton je godišnjakinja Madlaks. Živi u mirnoj državi Nafres i vodi normalan školski život. Ona je jedini živi član porodice Barton koja je jedna od najbogatijih porodica u državi. Ipak, Margaretina sećanja nisu baš najčistija. Ona nije ni svesna da je izgubila sećanja koja datiraju do pre dvanaest godina i često je progone lucidni snovi.
Prateći svaka svoj put, obe postaju predmet interesa jedne kriminalne organizacije - Anfant. Hakerska organizacija nije jedini naziv za nju. Neki je nazivaju i mafijom. Šta ova organizacija želi od ove dve devojke ostaje da gledete i saznate.
U ovoj priči, mnogi junaci nisu ni svesni da su izgubili sećanja pre dvanaest godina. Na koji je to način povezano sa pričom i pravom suštinom Anfanta, saznaćete ako budete gledali ovu seriju čiji prevod možete očekivati krajem juna, sredinom jula.

Napomena: Ovo je drugi deo triologije "Devojke sa oružjem" čiji su naslovi: "Noir", "Madlax" i "El Cazador de la Bruja."
Iako je u pitanju triologija, ove tri animirane serije nisu povezane, a Madlaks je jedina serija koja sadrži natprirodne elemente i bavi se mistikom.