Projekti

Gunsmith Cats [ZAVRŠENO]

Zox, 08.2011

Gunsmith Cats - Anima
3 Epizode po 22 min.
1995
akcija, komedija

"Gunsmith Cats" je japanska anime serija žanra akcijska komedija koju je režirao Takeshi Mori po istoimenoj Mangi. Serija je objavljena isključiva na video tržištu i ima samo 3 epizode.

Philip Brophy je usporedio "Gunsmith Cats" sa ženskom verzijom serijala "Smrtonosno oružje". Autor mange Kenichi Sonoda iskoristio je Chicago kao nadahnuće za radnju. Radi potrebe animea, neki tmurniji konteksti stripa - ovisnost o drogama i dječja prostitucija - izbačeni su iz priče kako bi se naglasak stavio na humoristični ugođaj.

Radnja:

Chicago. Rally i May su dvije djevojke opsjednute oružjem pa stoga i vode malu trgovinu koja prodaje puške, pištolje i bombe. Usput dodatno zarađuju kao lovci na glave, a njihova prijateljica je plaha Becky. Jednog dana u njihovu trgovinu uđe inspektor Bill, zadužen za kontrolu oružja, te im "ponudi" da mu pomognu uhititi lokalnog kriminalca ili će im zatvoriti dućan zbog neposjedovanja dozvole i neplaćanja poreza. Rally i May nevoljko pristaju pomoči, no ubrzo se upletu u opasan milje kriminala u koji je upleten i sam političar Edward Haints koji se kandidira za gradonačelnika, pa im mafijaši pošalju rusku atentatoricu Natašu da ih likvidira.