Projekti

Chaos Dragon: Sekiryuu sen'yaku (ケイオスドラゴン 赤竜戦役)

-T-, 07.2015

Mislim da je vreme da najavimo ovaj projekat na kom saradjujemo BoooU i ja.Originalni naslov: Chaos Dragon: Sekiryuu Sen"yaku
Naslov na japanskom: ケイオスドラゴン 赤竜戦役
Prevedeni naslov: Zmaj strave: Rezim rata crvenog zmaja
Broj epizoda: 12
Upozorenje: 17+ naslov
Zanr: Akcija, fantazija, natprirodne moci
Studio: SILVERLINK/CONNECT
Godina: 2015.

Opis serije:

Serija prati mladog dečaka Ibukija. Ibuki je princ takozvane Svetle dinastije koja je vladala državom Niru Kamui. Ipak se jednog dana vojska kraljevstva Koran uzdigla u pobunu i preuzela kontrolu nad trećinom teritorije. Na istočnom delu se uzdigla jos jedna kraljevina poznata kao Donatija. Ona se uzmakla od rata sa Koranom već je sa istočne strane uzimala teritorije Niru Kamuija nakon čega je učvrstila svoju odbranu. U ovakvoj situaciji Niru Kamui je morao da padne. Koran je u Sedmogodisnjem ratu ubio sve naslednike Svetle dinastije u nameri da se dočepa moći i Zmajevog mača. Ipak, Zmajev mač je u tom istom ratu nestao. Princ i princeza Svetle dinastije su preživeli ovaj rat, o čemu Koran nije znao. Ibuki je jedini preostali zakoniti kralj Niru Kamuija. Sa druge strane, preživela je i njegova sestra Maširo koja zajedno sa njim vodi sirotište na proplanku daleko od grada Šuke u preostaloj drzavi Niru Kamui.
Fugaku, sluga Svetle dinastije, jednog dana dize ustanak kada je Koranova vojska ušla u grad Šuku.
Crveni zmaj, zaštitnik ostrva Niru Kamui, je u prošlom ratu podivljao i ubijao sve ljude, unistavao sve gradove, bez obzira da li su to njegovi saveznici ili ne, ali do dana današnjeg se smatra za zaštitnika ostrva. Jedina osoba koja može da sklopi pakt sa njim je Ibuki, kao nosilac krvi Svetle dinastije.
Zmajeva moć nije jeftina. Legenda kaže da onaj koji želi da sklopi pakt sa crvenim zmajem mora da žrtvuje najvoljeniju osobu. Nakon što to uradi zmaj će mu podariti moć da ostvari sve svoje želje. Baš zbog toga je Ibuki stavljen u položaj da ubije najvoljeniju osobu u svom životu, Maširo. Ako to učini, dobiće moć zmaja da oslobodi celo ostrvo.

Autorov komentar o seriji:

Prva epizoda je izuzetno dosadna u prvih dve trećine vremena ali nakon toga kreće radnja da se zakuhtava i otpočinje fascinantno dobra priča. Ovu seriju odlikuje jedan od retkih detalja, a to je, da po jedan glavni lik koji je na strani "dobra" umire u svakoj epizodi, ili je barem tako najavljeno, a isto se može i zaključiti na osnovu prve dve epizode jer na kraju svake epizode postoji registar likova koji ce najverovatnije umreti.

Preporucujemo ovu seriju da gledate jer je fenomenalna!

Prevodom sam se pozabavio ja, dok ce BoooU sa svojim Srbimationom se pozabaviti za neke detalje kao sto su stilovi, animacija teksta, karaoke i slicno. :)