Projekti

Ayakashi: Japanese classic horror [zavrseno]

Pegla, 06.2013



Tip serije: TV
Broj epizoda: 11
Žanr: Horor, akcija, misterija, drama
Studio: Toei Animation
Godina: 2006
Fansub grupa: [Utsukushii-Raws]
Opis:
Kolekcija tri klasične japanske horor priče. Prva prepričava priču "Jocuja Kaidan", jednu od najpoznatijih priča o duhovima u Japanu, koju je napisao pisac kabuki predstava iz XVIII veka Curuja Nanboku (Tsuruya Nanboku). Druga je bazirana na "Tenšu Monogatari", predstavi Izumija Kjoke (Izumi Kyouka). Treća, Čudovišna mačka (Bakeneko) je originalna priča.

Jocuja Kaidan:
Tamija Iemon je samuraj oženjen Oivom, prelepom ženom, ali ne može da podnese siromaštvo u kom žive. Jednog dana, dobija ponudu da se oženi bogatom ženom i počinje da planira da ubije Oivu.

Tenšu Monogatari:
Himekava Zušonosuke je sokolar koga je njegov gospodar Harima poslao da povrati sokola iz zaposednutog zamka Širasagi. Na svom putu, Zušonosuke sreće ženu zaslepljujuće lepote kako se kupa u jezeru.

Čudovišna mačka:
Tokom Edo perioda, ćerka iz samurajske porodice umire pod misterioznim okolnostima, pred sopstveno venčanje. Putujući apotekar oseti da je ubijena od čudovišne mačke, mačijeg duha. Da bi se borio sa njom, mora da zna oblik, istinu i razlog zašto se čudovišna mačka pojavila, i tada počinju da se otkrivaju mračne tajne ove neobične porodice.

Evo, po trecoj prici iz ove kompilacije ja odradjena manga Mononoke, koju nedavno prevedoh i okacih na sajt, pa uzivajte ;)