Editorijali

Problem Subtitle Workshopa i MKV conteinera

Postavio: Meneldor

Znači, problem je u tome što SW nekada ne želi otvoriti mkv video filmove ili ako uspije nema slike već je crni ekran i samo zvuk. Evo kako rješiti taj problem :D.

1. skinete K-lite codec pack, sam koristim Mega, ostale nisam nikada probao niti znam da li bi ovo s njima radilo. Možda se pitate zašto ne CCCP, pa zato jer se s njime instalira DirectVobSub koji se kolje sa Haali-em i onda nema slike u SW-u, a ne može ga se disable-at (nisam toliko to proučavao).
Važno: ovdje se podrazumijeva da ste unistallirali sve prijašnje kodeke.

2. Pokrenete instalaciju k-lite-a idete "advanced mode"

Onda vas preusmjeri gdje imate listu svega i svačega, tu skrollate dok ne dođete do "DirectShow subtitle filter:" i maknete kvačicu


Nakon instalacije ćete imati postavke tu trebate ovo označiti:


3. da olakšam, otvorite neki film/seriju koja ima .srt titlove, neka imaju i video i subtitle isto ime, time će player automatski otvoriti titlove ako je dobro namješteno. I u tray-u ćete imati iconu Haali Media Splittera
,

dupli klik na nju i otvara vam se prozor. Odete na Options, Compability -> Autoload VSFilter i odaberete Yes.


Zatim pokušate otvoriti .mkv u SW-u i vjerojatno ćete dobiti ovo:

Samo stisnite OK i sve će biti u redu.

Da koliko-toliko dokazem da funkcionira evo screenshot SW-a





Bitno: Kada video otvorite video u SW-u nećete imati titlove jer ih on ne loada automatski, već kada otvorite titlove on će automatski otvoriti video ako su istog imena.
Ovdje imate tutorial kako izvaditi titlove iz .mkv kontenjera.

Kada vam je već otvoren taj prozor odete isto u Options -> Output -> SSA fontsize scale percantage i ovdje se možete igrati da vidite koje veličine će biti titlovi u anime-ima sa ASS ili SSA titlovima, meni osobno je na 75.


Ovdje je primjer testa da vam lakše dočaram što postignete ovime, nisam imao bolji primjer no ima nekih slučajeva gdje su fontovi pre-preveliki.


prije

poslije



Ako nekome nešto nije jasno neka pita ovdje ili preko PM-a.