Anime diskusija

Zetsuen no Tempest

Autor opisa: Lavi
Vrsta: TV
Broj epizoda: 24
Žanr: Akcija, Misterija, Drama, Fantazija, Magija, Shounen, Psihološki
Studio: Aniplex
Godina: 2012

Jednog dana, princeza čarobnjak je stavljena u bure i proterana. Jednog dana, jedna devojka je iznenada ubijena, a krivac je i dalje na slobodi. I jednog dana, bitka koja obuhvata vreme i prostor nad magijom i osveta počinje! Razum i ludilo, smisao i inteligencija, samopouzdanje i ubeđenja. Tragična priča o tom iracionalno svetu počinje sada.

Kusaribe porodica je porodica čarobnjaka zaštitnika "Drveta postanka". Njihova princeza, Hakaze Kusaribe, je najjači čarobnjak njihove porodice. Ali Samon Kusaribe, član njihove porodice traži da uskrsne "Drvo na kraju sveta", drvo koje se suprotstavlja "Drvetu postanka" i kontroliše moć razaranja, stavlja je u bure i proteruje na pusto ostrvo. Sa pustog ostrva, ona šalje poruku morem, koju je pronašao Mahiro Fuva, dečak koji se zakleo na osvetu da će ubiti kriminalca koji je ubio njegovu mlađu sestru, Aiku. Mahiro pristaje da pomogne Hakaze pod uslovom da ona svojom magijom pronađe Aikinog ubicu. Ali Mahirovom najboljem prijatelju je Aika ljubavnica, te je Jošino Takigava spašen opasnosti i biva uvučen u ovu priču o osveti.Video sam temu u najavi projekata pa reko da kazem rec dve o ovom cudu, a da ne trolujem coveku temu. :)


Ovo je bas jedan od naslova koje sam nedavno zavrsio i nikada nisam video da neki anime napravi toliki zaokret nakon polovine serije da skoro da i nema veze s onim sto je bilo u 1 polovini.

Prva polovina je OK ima akcije, borbe, magije malo su udavili s pricom zadnje 2-3 epizode ali i to ok. Ali od 2 polovine serije je katastrofa svi likovi koji su bili nekako nazovi badass u seriji ukljucujuci i princezu postaju nevidjeni smorovi. Princeza koja skoro da nije pokazivala emocije postaje nevidjeni tsundere lik i vecina 2 dela serije se vrti oko njene "zaljubljenosti".

Da ne spominjem da je u 1 polovini drvo postanka bilo na granici boga koji moze da utice na sva desavanja u svetu (i radi to) dok je 2 polovini kao maloumno bez ikakve rekacije na desavanja.

Meni inace ne smetaju tsundere likovi kao ni humor, romansa itd ali kada se to odradi na ovakav nacin onda mi bas smeta. Trebali su od pocetka da nadju neku sredinu bez toliko drasticne promene. Seriju sam zavrsio eto zato sto nema puno epizoda i do pola je bila ok.

Ajde da kazemo da je ocena negde 6.5 posto je prva polovina ok i ima humora posle s princezom ali i to je velikodusno.

Necu da odajem spojlere samo jos da kazem da je za seriju koja se u 1 polovini ponosila "logikom" u 2 se usralo, nista nije objasnjeno (to jeste ali na totalno glup i besmislen nacin). I nacin na koji je porazen glavni neprijatelj je krajnje glup i suvise lak.