Anime diskusija

Zero no Tsukaima

Autor opisa: Sagara Souske



Zanrovi: Akcija, avantura, komedija, harem, romansa, skola, magija, fantazija, ecchi
Broj epizoda: Jedna sezona od 13 i dve sa po 12 epizoda.
Copy/Pasta:

Louise is a magician at the Tristein Academy, dubbed with the nickname "Zero Louise" due to her inability to effectively use her magic properly, resulting in zero successes. An upcoming test at her academy requires her to summon a familiar, a servant and partner to support her as a magician. Despite desiring a familiar that would be superior to her constantly mocking classmates, Louise ends up summoning Hiraga Saito, your average Japanese boy. Even with Louise and Saito both unwilling to accept each other, they have no choice. Louise cannot attempt another summoning and Saito cannot return to Japan, and so their life together begins. Based on the novel by Noboru Yamaguchi.


Bilo mi je dosadno, pa resih da otvorim temu za ovo. ;)
Pa ovako, ZnT je anime koji nam dolazi iz kuhinje J.C. Staff (Shakugan no Shana, Nodame Cantabile, Toradora! i mnogo toga) sto se vidi po crtezu. Pored toga, anime ima vrlo velike slicnosti sa gore pomenutom Shanom, tako da ukoliko vam se ona dopala, mozda ce i ovo. Pre svega, imaju gotovo iste Seiyuu-e, a i Shana i Louise su "flat tsundere likuse" kojima glas daje Rie Kugimiya (s tim sto je meni Louise annoying).
A sto se tice mog licnog dozivljaja (Tacnije, prve sezone)... Pa, nisam bas nesto impresioniran. Odnosno, nisam uopste. Previse toga su pokusali da smeste u 13 epizoda sto je ocigledno iz zanrova. U jednoj situaciji pokusava da razvije odnos izmedju Saita i Louise, u drugim izmedju Saita i drugih devojaka, a u nekim drugim se odjednom pojavljuju "negativci" koji traze rat. Tako da nisam siguran da li su autori hteli da naprave jedan opustajuc (ecchi/harem) anime ili anime sa malo ozbiljnijom tematikom (Jednostavno, sa tako malim brojem epizoda je neizvodljivo). Sto se likova tice, jedini lik koji mi se u seriji dopao jeste Saito (drugi glavni lik u seriji). On me je prilicno iznenadio, ocekivao sam jednog smaratora kao sto je Sakai Yuji (Shana) zato sto imaju istog Seiyuua. Crtez je ok, ali mislim da J.C. Staff moze da uradi daleko bolje. Na muziku nisam obracao paznju, ali OP je meh, dok je ED uzasan. Seiyuu postavka je odradila dobar posao.
Sve u svemu, po meni jos jedan anime osrednjeg kvaliteta. Ne nudi nista "novo", ali ima svojih trenutaka.

Gledao jos neko, pa da podelimo utiske? :)