Anime diskusija

Yuusha Ou GaoGaiGar Final

Autor opisa: ZetaZaku"Following Gutsy Galaxy Guard"s victory over the Zonder Empire and the 31 Primevals, a new threat makes their appearance on Earth. GGG - with Guy Shishio and the newly-constructed GaoFighGar - team up with their French counterpart Chasseur to battle the evil organization BioNet. Among Chasseur"s ranks is Renais Cardiff Shishioh - a former BioNet cyborg with the relentless pursuit of destroying those who took away her humanity."

MAL|AniDB

Synonym: Brave King GaoGaiGar OVA, 勇者王.最终结合
Short: GGG Final
Type: OVA, 8 episodes
Year: 21.01.2000 till 21.03.2003
Categories: Action, Aliens, Androids, Cyborgs, Human Enhancement, Humanoid, Mecha, Piloted Robots, Robot Helpers, Sci-Fi, Space Travel, Tragedy, Transforming Robots
Original Work: Yatate Hajime
Chief Direction: Yonetani Yoshitomo
Direction: Yamaguchi Yuuji
Character Design: Kimura Takahiro
Music: Tanaka Kouhei[/textfield]

Slike:


Komentar
U GaoGaiGar Final su izbacili sve sta nije valjalo u seriji (dece skoro da i nema, sem mozda 1min po epizodi, cisto da pokazu da je Hana ronri i hoce svog Mamorua), i povecali na kub sve sto je valjalo, i time se dobilo nesto prilicno epic. Cini mi se da se malo i ciljna grupa ovime promenila, posto su iz nekih razloga povecali fanservice, koji je IMO bio visak, i to mi je jedino i smetalo u celoj OVA-i.

Radnja se odvija neko vreme posle serije, koja se tako zavrsila da je bilo nemoguce napraviti sequel. Ali ne! Moze se lako promeniti. Ako se ne varam, Guy je postao covek na kraju serije, i nikada nije naglaseno da je nesto drugo? Posto je ovde receno da je na kraju serije postao Evoluder, fuzija coveka i G-Stonea. Tako da tehnicki i jeste covek, ali i ne haha. Svakako je vise nego u seriji. Mamorua kao da nije ni bilo. Pojavi na par mesta, postane GaoGaiGar, bude manly GaoGaiGar vs GaoFighGar sa dosta vikanja i Hell & Heaven on Hell & Heaven, tako da je druga epizoda ostavila bas jak utisak i bila je odlicna. Kako je OVA napredovala, bilo mi je malo bzvz sto ostali likovi nisu imali dovoljno screentime, ali se to promenilo u poslednjoj epizodi. Svi su podjednako bili, i svi su pokazivali koliko su epic, naroctio Mic Sounders koji je svirao na kablovima mosta. I naravno, sam vrhunac je negde pri kraju OVA-e kad Guy izvede svoj Ultimate Finisher, odnosno Goldion Crusher, koji je u stvari...svemirski brod koji se pretvori u cekic haha.

Pocetak je bas delovao kao da sam propustio neki deo izmedju serije i OVA-e, posto je bilo dosta novih likova, od kojih samo Rene objasne. Ona dva zenska robota (zenski AI x boobies haha) nisu nikakav background imala. Cisto su bila tu kao partneri od Rene i naravno da bi zvale EnRyu-a i HyoRyu-a "onii-chan". Tako da je samo Rene i imala neki karakter i neku zanimljivu pricu.

Opening se u svakoj epizodi menjao sto se animacije tice, a u sedmoj je, isto kao i u seriji, pusten drugi deo pesme, koji je dosta docarao taj deo i bio pun energije. Steta sto je "GOLDION CRUSHER!" samo deo full verzije pesme, ali je svakako dobro uradjen taj deo gde su izostavili to.

Kraj je bio prilicno bittersweet, mozda cak i tragican zavisno od toga kako ko gleda taj kraj. Mada me je prilicno iznenadilo. Ocekivao sam da neko izgine, ali nisam ocekivao da ce

bas svi ostati u toj dimenziji koja se skupljala i na kraju nestala ako se ne varam, samo Mamoru i Kaido preziveli zato sto su ih zatvorili u rakete i poslali kod Jupitera haha. Ostali su svi tehnicki poginuli


I naravno, poslednja epizoda je imala jedno najmocnije oruzje koje sam ikad video. Goldion Hammer je bio cool? Goldion Crusher je isto to, samo sto je se BROD pretvori u cekic pa celim brodom zamahne i udari protivnika.

Overall, odlican nastavak za odlicnu seriju. OVA je mnogo bolja od serije i dosta zabavnija, verovatno zato sto ima kontinuiteta i nije Zondar of the Week. 9/10