Anime diskusija

Yu-Gi-Oh! Duel Monsters

Autor opisa: emilyMAL
Type: TV
Episodes: 224
Aired: Apr 18, 2000 to Sep 29, 2004
Genres: Adventure, Game, Shounen
Score: 7.51

Kroz cijelu seriju pratimo dječaka zvanog Yugi i njegove prijatelje Jonoucyja, Anzu, Hondu i Bakuru (u engleskoj verziji Joeyja, Teu, Tristana i Bakuru). Ipak, postoji još jedna osoba koju valja spomenuti, a to je Yami Yugi koji se javlja preko Yugija kada ga Yugi pozove putem svoje Tisućljetne slagalice (ili zagonetke). Naime, Yami Yugi je 3 000 godina (u engl. verziji 5 000) star faraon zatočen unutar Tisućljetne zagonetke koji mu daje moć da se bori protiv svojih opakih protivnika u kartaškoj igri zvanoj Dvoboj čudovišta.


Komentar: Malo me iznenadilo kada sam vidjela da nema ove teme na forumu pa rekoh da je otvorim :D
Ne znam, valjda ne postoji duša koja nije gledala ovaj anime kada se kod nas prikazivao i igrao dvoboj čudovišta :D Prve dvije sezone (možda malo i više) sam pogledala valjda po 3 puta, ali mislim da se dalje od toga kod nas nije prikazivalo tako da me uvijek zanimalo što se dalje događa. Prije možda pola godine sam bezze uzela i pogledala sve ispočetka i moram reći da je zadnja sezona (od njih 5) valjda najbrutalnija. Pogledala sam je u dva dana bez daha i kada sam završila zadnju epizodu, priznajem da sam pustila suzu :D Nekako sam sa tim stavila točku na "i" na jedan dio mog djetinjstva.
Zbog svega toga sam joj dala 10 na MALu. Da ne napominjem da je Kazuki sam smislio sva pravila igre koja su zbilja odlična i sve bolja što odmiče anime.
I da, Virutal World je najdosadniji dio u animeu..