Anime diskusija

Young Black Jack

Autor opisa: LaviEpizoda: 12
Datum: oktobar 2015 -
Produkcija: Tezuka Production
Žanr: Drama, šonen
MAL: Young Jack Black


Godina je 1968, svet je okupiran vestima o Vjetnamskom ratu i studenskim protestima. U ova tmurna vremena mladić crno-bele kose se upisuje u medicinsku akademiju. Ubrzo biva primećen zahvaljujući svojim neverovatnim hirurškim veštinama. Priča o poreklu ovog junaka nam pokazuje kako je došao do svoje medicinske diplome i zaradio dobro poznato ime "Black Jack."Komentar: ukratko odlična prva epizoda, bar što se mene tiče, možda je moglo bez onih scena komedije s onom pripravnicom ali nju na stranu dobar početak.

Vidim da je u žanru navedeno i šonen, nadam se da neće otići previše u tom pravcu, pošto mi je nekako postalo prezasićeno, svaka sezona 99% šonen i echi.

Moram priznati da nikada nisam čuo za naslov Black Jack ali kada sam video u opisu da je ovo prequel originalnoj priči video sam da je to u stvari dosta opširan naslov koji se sastoji od serija, OVA, filmova.

S obzirom da mi se svidja tematika serije planiram da pogledam još nešto iz ovog serijala, verovatno za početak OVA od 13 epizoda, samo se mislim da li da sačekam da se završi ova priča pa da mi dođe kao nastavak ili da krenem odmah. :)