Anime diskusija

X-men anime

Autor opisa: HappyTip serije: TV
Broj epizoda: 12 (još uvek izlazi za sada ima 5 ep)
Žanr: Akcija
Godina: 2011

Anime počinje borbom X-men-a sa U-men organizacijiom (ljudi bez moći koji ubijaju mutante i kradu njihove moći). Na kraju borbe Jean gine (ovo nije spojler jer se dešava u prva 3 min) i X-men tim se raspušta a Xavier-ova škola se gasi. Posle godinu dana Xavier dobija poziv od svog prijatelja iz Japana (Tohoku region) koji ga moli da pošalje tim jer je nestala njegova ćerka koja je mutan. Xavier ponovo formira X-men tim (Beast, Cyclops, Storm, Wolverine) i šalje ih u Japan. Po njihovom dolasku otkriće da je u Tohoku regionu u poslednjih godinu dana nestalo na desetine mutanata i da U-men tamo ima tajnu bazu.

Vrlo prijatno sam se iznenadio sa X-men anime pogotovo posle gledanja Iron Man-a (batalio na 5-6 ep, teški fail) i Wolverine-a (batalio na 2 ep pošto mi se ne sviđa kako je Wolverin urađen XD).
Što se tiče izgleda likova i njihovih karaktera anime je dosledan svom stipskom izvoru. Takođe priča je dosta zanimljiva. Za sada sam pogledao 4 ep. Epizode se direktno nastavljaju jedna na drugu i čine jednu veliku dosta zanimljivu priču. Šteta što će biti samo 12 ep.

Ovaj anime je obavezan za sve X-men fanove a i svakog ko voli akcioni anime sa zanimljivom pričom.