Anime diskusija

Tokyo Magnitude 8.0

Autor opisa: emily



Type: TV
Episodes: 11
Status: Finished Airing
Aired: Jul 10, 2009 to Sep 18, 2009
Producers: Bones

MAL

Predviđanja su da će u idućih 30 godina Tokyo pogoditi potres magnitude 7.0. Anime pokazuje što bi se dogodilo da potres bude magnitude 8.0.

Priča je o djevojčici Mirai čiji su roditelji prezaposleni i ne mogu se posvetiti svojoj djeci. Zbog toga, ona svog mlađeg brata Yuukija vodi na sajam robota u Odaibi. Njihov mali izlet biva prekinut potresom katastrofalnih razmjera koji promijeni izgled Tokya u trenu. Zajedno sa Mari, ženom koju su upoznali, kreću na težak put kroz razrušen Tokyo do svog doma.


Upravo sam zavšila anime i moram reći da je jedan od rijetkih na koje sam pustila suzu... Početak animea mi se nije činio nešto posebno, ali sam ga nastavljala gledati jer me zanimao kraj koji je bio, po meni, neočekivan... Zadnje 2-3 epizode su učinile svoje i odvele anime na neku drugu stranu.
Svaka epizoda je počela s porukom o tome kako je anime snimljen prema mnogobrojnim rezultatima istraživanja i pokusa, ali ono na što nas oni ne mogu pripremiti jest ljudski osjećaj nemoći u toj situaciji...

Nisam nigdje vidjela ovu temu pa da je postavim. U slučaju da je ima, nek se ova briše.