Anime diskusija

The Green Chariot

Autor opisa: E*R*M*I*NTip: TV
Epizode: 26
Žanrovi: Action, Adventure, Fantasy, Shounen
Emitirano: 1997

Opis: Planeta Tera, koju su nekada zvali jutarnja zvijezda galaktičkog sistema, bila je prelijepa. Medjutim Tera je trenutno u krizi koja je nastala zbog eksplozije u svemiru nakon zagađenja i ratova. Dr. Čako je jedini koji zna nacin da spasi Teru ... A jedini način da se spasi Tera je napraviti dugin sistem koji radi uz pomoc sedam misterioznih kristala. Da bi pronašao svih sedam kristala, Dr. Čako je organizirao takmičenje, koje će mu ustvari pomoci izgraditi vlastitu vladavinu uz pomoc moćnih kristala. Hamos i Rik se prijavljuju na takmicenje, neznajuci za Čakovu zavjeru, i na svom putu saznaju tajnu kristala i pokušavaju spasit planetu Teru. To saznanje izazvaće rat izmedu Doktora Čaka i Rika u borbi za kristalima i duginim sistemom.

Seća li se ko ovoga? XD
Baš sam prije neki dan na "jutjubu" slučajno naletio na ovo. Puštalo se prije dosta godina u Srbiji i Bosni (nisam siguran za ostale Ex-YU države).
I reko daj da ja to odgledam kad ono nema nigdje da se nadje. Nit online, nit download link ...
Eh, šta da kažem ipak sam davno gledao... Ono što sam se malo podsetio i odgledao par epizoda na "Jutjubu" (ono što ima) zanimljivo XD
Tipična dečija avanturica sa dosta humora, još ona trol sinhronizacija hahahaha XD

Evo ga opening :D