Anime diskusija

Tamako Market

Autor opisa: Knez MilosPriča o Tamako, ćerki spravljača močija, o šoping ulici u kojoj je njihova radnja i svim prijatnim ljudima koji tu žive i rade, kao i o opičenom, blago perverznom papagaju koji je tu završio tražeći mladu za svog princa.

Simpatična serija, priča je totalno slice of life, ili bi bila da nema tog papagaja. U početku mi je išao na živce pošto totalno odudara od svega ostalog, ali sad mi je skroz ok. Plašio sam se oko priče pošto je u pitanju KjoAni-jev original a ne adaptacija, ali za ovakve slice-of-lice naslove su maheri.

Animacija i crtež su odlični, dizajn likova je u klasičnom, do savršenstva dovedenom Kjoanijevom stilu. Crtež konkretno podseća malo na mešavinu Nichijou-a i Hjoke recimo. Boje su jače nego u ranijim naslovima i malo me podseća na Ghiblijeve naslove po tome.

Likovi su dobro, suptilno odrađeni, mada moe-hejteri će se verovatno žaliti na neku plitkoću, nedostatak ili sporost radnje i stil crteža (drugim rečima, na sve). Bonus su ljudi iz šoping distrikta koji su opičeni, i ćale koji ima par odličnih trenutaka, pogotovo u poslednjoj, devetoj, epizodi.

tl;dr - Jako šaren, kjoanijev lepo animiran slice of life sa dobrom dozom moea gde je jedan od likova perverzni papagaj.

Jel" gleda neko?