Anime diskusija

Symphogear

Autor opisa: Dream Omen2 sezone druga je on going
1. 13 epizoda
2. 10 izašlo
ocena za prvu sezonu 7

U svetu su se pojavila stvorenja, čudovišta, neobjašnjiva bića Noise. Napdi su obično random i ništa nemože da ih povredi. Mogu da prođu kroz bilo koji material, obično, jedino što ih može da zaustavi su symphogear ratnice.

Već duže vreme sam tražio nešto slično Nanohi i ovo je sasvim OK fix. Likovi su OK, većina su zanimljivi na svoj način. S obzirom da je ovo vojni magical girl nešto, muški likovi su iznenađujuće sposobni i jaki. Posebno Genjiro :D
Borbe su lepo urađene i Noise mogu da naprave probleme, bez obzira što su generični neprijatelji. Njihov dizajn je isto OK. Drago mi je što su izbegli kliše sa izdužujućim delovima tela, koji se pojavljuje previše često za moj ukus, kao i regeneracija. Dva vrlo naporna klišea.
Svaki lik je vrlo jedinstven, slično kao u Nanohi. Svi imaju svoje napade, karakter, ličnost i svoje problme. I obično nisu kao što izgledaju na prvi pogled. Kao ni ne zadovoljavaju, obično, tip lika kako izgledaju.
Za nanohu kažu da je Gundam magical girl inspirisan anime. Symphogear je inspirisan Macross-om. Likovi se bore pesmom. Pesma im daje snagu. Određene pesme izazuvaju i specijalne napade.

Nije savršen, nije ni najgori anime koji sam pogledao, ali je prilično zabavan. Nema napornih likova i nema previše priče pre i tokom borbe. I to se dešava, ali ne previše dugo. Preporuka je da pogledate epizodu i posle endinga, u nekoliko njih ima nekoliko dodatnih scena :) I još jedna zanimljiva stvar, anime je vlo anti-američki.