Anime diskusija

Steins;Gate

Autor opisa: Simpatičan Mladić



Broj epizoda: 24
Žanrovi: naučna fantastika, triler, putovanje kroz vreme
Studio: White Fox
Godina: 2011

Steins;Gate is about a group of friends who have customized their microwave into a device that can send text messages to the past. As they perform different experiments, an organization named SERN who has been doing their own research on time travel tracks them down and now the characters have to find a way to avoid being captured by them.


Po mom mišljenju, jedan vrlo neobičan anime s obzirom da obrađuje temu s kojom se dosad nisam susretao u animeima, i ako još u obzir uzmemo da je glavni negativac SERN (zapravo CERN, ali da su to napisali, ovi bi ih najverovatnije, jelte, tužili) možemo da naslutimo da sve to vodi - ka teroriji zavere, što je u principu tačno, jer se stalno kroz anime provlači teorija da su oni vladari iz senke, ili bar budući vladari ( za one koji ne znaju šta je CERN, evo i linka CERN)
Radnja je po meni apsolutno fantastična, i anime mi je sve vreme držao pažnju. Sad, što se tiče likova, svaki je poseban na sebi svojstven način, dok mi je glavni lik legenda :D Još da kažem da su animacija i crtež odlični i to bi otprilike bilo to. Topla preporuka za sve ljubitelje naučne fantastike, a i za one koji to nisu xD

Je l" gleda još neko ovo? :)