Anime diskusija

Spiral:The Bonds of Reasoning

Autor opisa: Corwin_r



AniDB

Ayumu Narumi"s older brother Kiyotaka, a renowned detective and piano player, disappears all of sudden. The only clue Narumi has, are the Blade Children. Two years later a row of murders and incidents begin, relating to the Blade Children. Together with school journalist, Hiyono Yuizaki, Narumi tries to figure out their destiny. (Source: ANN)


Odgledao sam ovaj anime danas i mogu reci da sam jako zadovoljan :D. Kada sam citao preporuku na MAL-u gde ga uporedjuju sa Death Note-om nisam bas bio siguran u to ali kada sam pogledao mogu reci da sadrzi pojedine slicnosti s" tim sto SPiral sa sobom nosi manje mracne tematike (ima i par komicnih situacija cak). Narumi Ayumu je fenser ali lik je pokazao da ima klikera iako pati od tezeg kompleksa nize vrednosti dajuci par emo trenutaka u seriji. Vecina likova deluju bishounenasto, neki kao i trapovi ali to ne smanjuje vrednost samog animea donoseci neki nepotraban fanservice. Igre nadmudrivanja su sveopste prisutne i to mi se bas svidelo u ovom animeu. Kraj animea je bzv posto vas ostavlja u nedoumici oko mnogih pitanja i ostavlja ih nerazrasenim a ni manga nije prevedena cela tako da ostaje da se saceka prevod mange :D. Sve u svemu jako dobar anime, 4.5/5 od mene

- - -

Komentar koji datira iz jula 2009. godine, razmisljajuci malo o ovom naslovu, i dalje imam relativno dobro misljenje, ali bih recimo ocenu smanjio za jedan, ne toliko zbog nacina na koji je zaokruzena prica, i globalnom pristupu istoj, koliko zbog sveukupnog utiska, razlicitih naslova zanra misterije koje sam potom pogledao i sl.