Anime diskusija

Shakugan no Shana

Autor opisa: LaviEpizoda: 3 sezone po 24 epizode
Datum: 2005-2012 (razmaci po 2-3 godine između sezona).
Produkcija: J.C.Staff, Geneon Universal Entertainment, FUNimation EntertainmentL, ASCII Media Works
Žanr: Action, Drama, Fantasy, Romance, School, Super Power, Supernatural


Paralelno sa zemljom postoji 2 dimenzija čija se bića (Tomogar) hrane energijom ljudskog postojanja, nakon što pojedu ljude ponište sve što je vezano za njih i ispada kao da nikada nisu ni postojali. Da bi sprečili haos i narušavanje ravnoteže ratnici zvani flame haze su stvoreni da bi se borili s tim bićima, takođe poseduju mogućnost da u preminule stave baklju koja će im privremeno produžiti postojanje da ne bi došlo do prevelikih nestanaka dok se polako ne ugasi i oni zauvek nestanu kao i svaki trag njihovog postojanja.

Nakon što se je vraćao iz škole Juđi svedoči napadu čudovišta ali zbog nekog razloga kao da je vreme stalo za sve sem njega, u poslednjem trenutku je spašen od devojke sa vatrenom kosom i očima. Devojka se zove Šana i objašnjava mu da je on u stvari već mrtav i da zato za njega nije stalo vreme i da je samo pitanje vremena kada će potpuno nestati.

Komentar: prva epizoda mi je bilo kao da je neko preslikao Bleach, pogledao sam 2 sezone za sada i onako nije loše, ništa što nije već viđeno, ništa epic ali može da prođe. Ima mnogo više romanse nego što sam mislio da će biti ali jbs ga neko i to voli. :D

Prva sezona je malo više koncentrisana na akciju i da uvede u priču likove dok je druga u prvih 8-9 epizoda skoro pa cela romansa dok akcija kreće posle ali u 2 imamo mnogo više razvijanja likova u svim pravcima pa mi je bolje legla. Naravno kao i u ostalim naslovima kako prica odmiče pojavljuju se sve jači likovi.

Sezone su snimane sa razmacima od 2-3 godine pa je razlika u animaciji primetna, glavna ženska uloga iako je starija izgleda kao da ima 13-14 godina, a pošto nije odrasla u ljudskom svetu često zna i da se ponaša tako što dovodi do komični scena. Lično mi je najbolji lik Margery (alkos i battle freak)...

Humora takođe ne nedostaje, uradjeno je par OVA specijala i filmova sve u svemu je ok naslov 7/10 što se mene tiče.