Anime diskusija

Robotech - Macross Saga

Autor opisa: HappyGodina snimanja: 1985-1986
Broj epizoda: 36

Veliki svemirski brod iskače iz hipersvemira blizu jedne male plave planete i pada u Japan, na ostrvo Makros. Ratoborna ljudska civilizacija, uvidevši da u ovom univerzumu nisu sami, odlučuje da prekine sve ratove i da, zarad bolje budućnosti ljudskog roda, živi u miru. Sve nacije su se ujedinile i pod vođstvom doktora Langa, jednog od brilijantnih naučnika novoformirane svetske vlade, započeta je popravka velike svemirske tvrđave koja će trajati narednih deset godina.

Priča prati posadu svemirskoga broda (SDF-1) kao i Rika Huntera, mladića koji je radio u letačkom cirkusu svoga oca sve do dana kada je otišao na ostrvo Makros na puštanje u pogon velikog svemirskog broda. Tada u blizini Zemlje iz hipersvemira iskaču brodovi nepoznate vanzemaljske civilizacije, kasnije poznate kao Zentredi. Velika svemirska tvrđava aktivirala se sama od sebe i jednim hicem iz svojih glavnih topova uništila brodove u Zemljinoj orbiti. Ovo je označilo početak novog rata između Zemlje i ove vanzemaljske super sile.

Recenziju možete pročitati na Robotech - Macross Saga

Legenda anime industrije. Svi mi stariji smo ovo gledali kao klinci na tv-u. U nedavnoj temi sam rekao da je Gundam SEED najbolji mecha. Moraću da se ispravim. Gundam SEED mi je najbolji mecha novije generacije. Robotech - Macross Saga su bez premca. Dobro urađeni likovi, pogotovo priča, scene borbi, avioni koji se pretvaraju u robote... Savršeno!