Anime diskusija

Riki-Oh

Autor opisa: ZetaZaku"A Retelling of the prison arc of the manga RIKI-OH!

The story follows Saiga Riki-Oh, a young man blessed with inhuman strength. After taking revenge against a yakuza boss who was responsible for the death of his girlfriend, he ends up in a maximum security prison owned by a private organization."

MAL OVA1|MAL OVA2|AniDB OVA1|AniDB OVA2

Type: OVA, 2 episode
Year: 25.06.1989-24.08.1990
Categories: Super Power, Action, Law and Order, Manga, Violence
Original Work: Saruwatari Tetsuya, Takajou Masahiko
Direction: Dezaki Satoshi
Character Design: Seo Yasuhiro
Music: Nakajima Yuuki
Animation Work: Magic Bus

Slike:Komentar:

Gledljivo jeste bilo, i brzo su prosle epizode. Ali... OVA je prilicno losa bila. Nisam mnogo ocekivao, ali sam barem ocekivao "scene" po kojima je manga i poznata. Kad ono, nasilje je prilicno blago bilo. U screenshot-u se moze videti jedina takva scena, a trebalo je biti mnogo takvih, i trebale su oci da ispadaju na sve strane.

Prva epizoda prati prva dva volumea mange, odosno prvi arc, ali je dosta izmenjen. Cak su i izmenili glavni razlog zbog kog je Riki Oh dosao u zatvor. Neke promene cak nisu ni imale smisla i izbacili su par manje bitnih likova. Druga epizoda prati drugi arc iz mange, ali je mnogo izmenjen i prebrzo se odvila radnja. U drugoj epizodi je vec bilo malo vise nasilja, ali opet slabo u odnosu na mangu.

Mozda je neko gledao kineski igrani film Riki-Oh. Prva OVA prati istu pricu kao taj film, samo sto je film "detaljniji" i zadrzao je sve, bas sve nasilne scene iz mange, poput one kad lik isece stomak i krene da gusi Riki Oh-a svojim crevima. Toga ovde nije bilo. Sta znam, mozda sam "previse" ocekivao, ili jednostavno ocekivao violence OVA-u, pa mi je zato losa OVA.

OVAe ne preporucujem ljudima koji su citali mangu, posto je stvarno losa adaptacija. Oni koji nisu citali, mogu probati, ali bih pre preporucio igrani film i mangu (koja je odlicna).