Anime diskusija

Rave master

Autor opisa: Okita SoujiGroove adventure rave ili Rave Master kako ga neki zovu ili samo Rave je starija anime serija kao i manga koja je predhodila Fairy Tail serijalu bolje receno ceo fairy tail je kopija Rave Mastera. Ali posteno Rave Master je mnogo bolji od fairy taila. Inace i anime i manga je odavno zavrsena.
Anime nazalost ima samo 50 epizoda i prekinut je dok manga ima 400 chaptera!!!

Tvorac ove mange je isti kao i tvorac fairy taila , Hiro Mashima.
Ako je neko od vas gledao Fairy tail onda ce vam biti jasno o cemu se ovde uglavnom radi. Likovi i radnja je na istoj planeti samo sto se u fairy tail radnja desava na jednom malom kontinentu zvanom Fiore dok se radnja u Raveu desava na celoj planeti.
Koncpet borbi i ostaloga je slican kao u fairy taila (mada ovde magija nije presudna nego borba oruzjem obicno ogromnim macevima u koje je usadjen Rave ili Darkbring to je kamenje koje poseduje magiju u sebi).
Sto mozete videti slicnog iz dela kada su u Fairy tailu isli u Edolas tamo nisu imali magiju u sebi nego u kamenju e takav slican princip je u ovde. Mada i ovde ima neki mageovi koju ne moraju koriste ni rave ni darkbring za magiju nego je imaju u sebi kao carobnjaci iz fairy taila.
Ovde je to Sieghart.
Sto se tice likova vrlo su slicni kao likovi iz Fairy taila. Stim sto su svi likovi iz fairy taila kopirani iz Rave Mastera.
Mnogo put u fairy tail mangi mogu se naci likovi iz Ravea u pozadini i time nam Hiro Mashima daje do znanja sta rade rave likovi nakon zavrsetka rave mange (putuju svetom u nove avanture trenutno su na fairy tail kontinentu)
Inace za razliku od fauiry taila ovaj svet mene podseca na dragon ball svet sto se tice tehnologije, prirode i koncpeta planete.

Prica je o Haruu koji dobija ogroman maci rave od Shibe predhodnog Rave Mastera. I krece u pustolovine da nadje ostale delove Ravea koji su se rasuli po svetu i tako porazi Darkbring i zlu organizaciju koja vlada svetom Demon card.
Na putu pronalazi puno prijatelja koji ce mu pomoci u putovanju i potrazi i svako sa svojim ciljem a i puno neprijatelja. Uz to prica tokom vrmena postaje mnogo dublja i ima veci zaplet nego sto se mislilo i samim tim je mnogo zanimljivija i bolja.

Medju glavne likove su: Haru, Ellie, Musica,Sieghart,Shuda,Let i Julia kao i mnogi drugi neki zli neki dobri....I svako sa svojim ciljem da. U animeu postoji neka misteriozna zvezdana memorija gde se nalazi znanje i pamcenje svih ljudi i svega od kad je sveta i veka. Ali da bi se otislo tamo potrebno je imati svih 5 ravea ili svih 5 Sinclaira/Darkbring (to je isto kao rave samo zlo).
Zato svako od likova ima svoj cilj i san i udrzuju se sa Haruom da nadju rave i odu u zvezdanju memoriju da saznaju ono sto zele.
Musica cuveni lopov zeli da sazna gde se nalazi silver ray (jos se ne zna sta je to osim da je neko najmocnije oruzje brod neki od cistos srebra). Elie koja ima gubitak pamcenja i nada se da ce tamo naci svoje secanje, Sighart koji je uglavnom neutralan ali ipak dobar njega zanima samo da se ocuva protok vremena zato se drzi njigove grupe da ih eleiminse ako zabrljaju kao i ostale koji ugrozavaju vreme ali u sustini je dobar licno mislim da je to izgovor samo da bi bio sa njima x"D
Ili Let koji zeli nadje nesto vise o svojoj dragon race vrsti isto i da bude jaci od Harua.

Anime i manga su bas lepi kao crtez, prica i smisao svega toga. I jedna je od vrlo popularnih mangi i slicno ali podcenjena jer malo njih zna za nju jer je starija.
Svakako bolja je od Naruta sto put.


Svakako svaki Fairy Tail fan obavezno treba prvo pogleda rave pa tek onda Fairy tail ako zeli neke stvari iz fairy taila bolje razume.

Inace ima i jedna OVA Fairy tail x Rave gde se likovi srecu i upoznaju. Ali kako pocelo u fairy taila ima puno sansi da se u zadnjim chapterima spoje rave i fairy tail likovi zarad istog cilja.

Utisci? :D