Anime diskusija

Potemayo

Autor opisa: Corwin_rPotemayo (AniDB|MAL)

Genre: Catgirls, Comedy, Daily Life, Juujin, Middle School, School Life, Slapstick, Super Deformed

Plot/Summary

A middle school student finds his ordinary life disrupted when a strange small magical cat-girl creature suddenly appears in his refrigerator one day. Sunao Moriyama-kun just takes everything in stride and accepts his new friend as she moves into his life and his circle of school friends. But the funny creature that he named Potemayo (a made-up name from a potato-mayonnaise bread) does not like one of his classmates, specifically Natsu Mikan-chan and considers her a rival for Moriyama-kun’s attentions. Then a second silly magical cat-girl appears in Moriyama’s refrigerator, carrying a scythe and possessing strange magical powers.


Comment:
Prilicno zabavan anime, nekako 12 epizoda proteknu kao da su 4. Prica prati Sunao Moriyamu, njegovo drustvo iz skole i dva misteriozna bica koja su se pojavila u njegovom frizideru. Anime je uradjen po uzoru na istoimenu 4-koma mangu tako da se od price na samom startu ne mogu ocekivati cuda.

Ono sto krasi ovaj anime su odlicni gegovi, veci deo njih su jako prosti, pojedini bas i glupavi ali su i pored toga jako smesni. Odmah da kazem da nema referenci na druge anime naslove kao i Japan i njegovu kulturu uopsteno, drugim recima ovo svakako nije parodija. Nesto najblize sa cime bih mogao da uporedim bi bilo Azumanga Daioh, sa razlikom da je humor ovde dopadljiviji a Azumanga ima neke druge kvalitete.

Crtez i animacija su sasvim prihvatljivi, crtez je unikatan poprilicno i samo docarava moe feeling koji je opste prisutan u animeu. Zvuk je sasvim ok i u pojedinim sutuacijama odlicno sa uklapa sa fazonima dajuci im jos vise na snazi. Rie Kugimiya je imala zapazeniju glasovnu ulogu, svoj glas je pozajmila za dvoje likova i ovo joj je mozda jedna od zaista boljih uloga uzimajuci u obzir da su ljudi navikli da je slusaju kao random tsundere devojku.

Anime bih preporucio ljubiteljima komedije a defitinivno ne bih preporucio ljudima koji ne vare moe stvari, price opet kao sto rekoh kao i da nema i sve je vezano za humor. Malo sam bio iznenadjen ocenom na AniDB-u (nesto je visa od onoga sto sam ocekivao) ali svakako je u pitanju dobar anime. Ocena: 7/10

- - -

2010. januar, vrlo prijatno iznenadjenje, uz Manabi Straight, verovatno naslov koji nezasluzeno najvise prolazi ispod radara slice of life ljubitelja.