Anime diskusija

Persona 4 The Animation

Autor opisa: HappyTip: TV
Epizode: trenutno izlazi, za sada 3 ep
Izdato: 7. Oktobar 2011. - ?
Studio: Aniplex
Žanrovi: Misterija, avantura, škola, natprirodno

Anime je rađen po igri Persona 4. Da se razumemo anime ne crpi inspiraciju iz igre nego je anime u neku ruku preslikana igra.

Anime se odvija u ruralnom gradiću Inabi. Po gradiću se dešavaju misteriozna ubistva svaki put kada posle kiše nastane magla. U isto vreme počinju glasine da se na TV-u u ponoć emituje specijalni ponoćni kanal Mayonaka TV. Ako gledate ovaj kanal možete videti drugu polovinu svoje duše.

Glavni protagonisti su srednjoškolci. Glavni lik Yu Narukami za vreme jednog gledanja Mayonaka TV dodiruje TV i ruka mu prolazi kroz ekran. Za vreme razgovora protagonisti shvataju da su svi gledali istu stvar na Mayonaka TV i da je dotična osoba koju su videli ubijena na misteriozan način. Narukami shvata da za vreme Mayonaka kanala ekran televizora služi kao kapija za drugu dimenziju koja je zaražena senkama.

Malo po malo donose odluku da krenu sa istraživanjem ove dimenzije jer su ubeđeni da misteriozna ubistva po celom gradu imaju neke veze sa ovom dimenzijom.

Pogledao sam sve 3 ep što ima za sada i anime je dosta dobar, mada je ovo tek uvod u nešto veće. Igru nisam igrao ali mislim da je dosta velika šansa da je skinem i kako igram tako i upoređujem sa anime da vidim koje su stvari izostavili iz anime. Iz igre je zadržano par muzičkih tema, ovo ćete primetiti čim počnete da gledate anime :D