Anime diskusija

Myself;Yourself

Autor opisa: Corwin_rMyself; Yourself (AniDB|MAL)

Genre: Daily Life, Dating Sim - Visual Novel, High School, Romance, Tragedy

Plot/Summary

Hikada Sana returns to his home town after living away in Tokyo for five years. Although some time has passed the town has not changed much. On a detour to his apartment, he notices that a shrine maiden is watching him as he visits the shrine. The following day at school, Sana is surprised to find out that this girl is actually Yatsushiro Nanaka, a good childhood friend, whom he gave a bracelet before he left so many years ago. And even to this day, she is still wearing it...


Comment:
Ovaj anime je u vreme kada je emitovan, kao i School Days, izazvao dosta kontroverze, bilo je problema oko emitovanja i sl. pa me je zanimalo da proverim iz prve ruke o cemu se radi. There were good things, there were bad things.

Prvih 6 epizoda su kao generic harem anim00 ali sa dozom jakog troll-a, glavni lik i jedna od heroina
za koju se kasnije ispostavilo da nije uopste heroina
, trolluju jednu od devojaka koja je ludo zaljubljena u glavnog lika na najsmesnije nacine, doduse ne namerno ali je ipak tako ispalo.

Od 7. epizode pa nadalje, likovi a i prica prezivljavaju transformaciju i nastupa ANGST, lezbejke, incest, samoubistvo, prevara i ludilo, ne u tom redosledu ali ima zaista svega toga i jos po neceg. Ne mogu reci da je to sve najsjajnije ispalo ali ipak su ulozili neki trud da to sve uklope u anime, i kraj je bio skroz ok rekao bih. Takodje, dosta providnih stvari na kraju nisu bile tako providne kao sto su se cinile, pa je to jos jedan plus. Svi kazu da se ovaj anime zbog Nanake gleda ali ni ostale devojke nisu bile tako lose, Shuuri i profesorka su bile skroz cool
cak sam pomislio u par navrata da ce mozda biti nesto izmedju Sane i profesorke posle onih flashback-ova
. Generalno, dizajn mi je zasmetao malo, nije bio nesto derpy ali mi se nekako nije dopalo kako izgledaju pojedini likovi.

Ovo bi se dopalo hardcore fanovima romanse i nekome ko je uzivao u School Days, zaista ima slicnosti, bar po meni, ali je slabiji za koju nijansu u izvedbi. Objektivno, vise od 6 ne bih trebao da dam ali kao sto rekoh malopre, zbog ulozenog truda, par lulz-a i plot twist-ova, od mene 7/10.

- - -

Decembar 2011., smanjio bih za jednu ocenu, ipak nije tako spekakularan kao sto se posle nesto kasnijeg promisljanja cini.