Anime diskusija

Mob Psycho 100

Autor opisa: Knez MilosU zadnje vreme slabo gledam stvari, pa za pocetak da kazem da mislim da je cinjenica da sam ovo odgledao i da mi se zapravo poprilicno svidelo vec samo po sebi preporuka :tup:

U pitanju je anime radjen po istoimenoj mangi ONE-a, koji vam moze biti poznat kao autor popularnog One Punch Man-a koji je isto skoro dobio anime. Atmosfera i stil su slicni u oba naslova, a i zanrovski su tu negde - u pitanju je kvalitetna i osvezavajuca kombinacija komedije i akcije kakve se nijedan shonen ne bi postideo. OPM eventualno ima nesto vise akcije sa njegovim naglaskom na herojskoj tematici, dok ovde prica ima elemente slice of lifea, ali tek u tolikoj minimalnoj meri da ima sta da odleti kroz prozor zajedno sa svim ocekivanjima ubrzo tokom serije XD. Ono sto je dodatno zanimljivo kada se porede ova dva naslova je sto je OPM samo sporedni projekat ONE-a, web comic koji radi u slobodno vreme, dok je ovaj naslov, MP100, njegovo glavno delo kojem posvecuje punu paznju.

Glavni lik je nize-srednjoskolac po imenu Mob koji je tipican nepopularan, mutav glavni anime lik, ali sa velikom zeljom da se promeni. Pri tome, Mob poseduje neverovatne natprirodne moci ali generalno pokusava da zivi bez oslanjanja na njih. Mobov jedini prijatelj je Reigen Arataka, vesti muljator/prevarant dobrog srca koji sebe predstavlja kao najveceg psihika naseg doba, sto potkrepljuje izvanrednim vestinama ubedjivanja, fotosopa i masaze. U slucajevima kada je potrebno odraditi pravo isterivanje zlih duhova, Reigen koristi mladjanog Moba pred kojim izigrava ulogu mudrog ucitelja.

Serija uglavnom tako i pocinje epizodicno, proterivanjem duhova, ali se stvari ubrzo menjaju kada Mob pocne da nailazi na druge ljude sa mocima slicnim njegovim. Ovo se sve zapravo desava furioznim tempom posto serija traje samo 12 epizoda, sto je i njena jedina mana. Iako je to samo deo price iz mange, cela stvar je jako dobro zaokruzena i zavrsava se na logicnom mestu, verovatno izmedju dva veca arca price.

Dakle, topla preporuka. Ima li neko da je vec gledao ovo? Ko nije, neka baci pogled, 12ep nije puno.
P.S. Reigen Arataka je moj novi idol, dodje mi da stavim njega za avatara xD