Anime diskusija

Lupin III: The Castle of Cagliostro

Autor opisa: Super FreshmanKategorija: Film
Godina: 1979
Žanrovi: Avantura, Komedija, Akcija,
Trajanje: 1h i 40 min.

Opis:
Nakon uspešne pljačke kazina i bega od policije, lopov Lupin i njegov kolega Jigen shvataju da je novac koji su ukrali zapravo bezvredan jer je falsifikovan. Kako bi otkrili autore falsifikovanih novčanica, njih dvojica prate trag koji ih vodi do tajnovite i slikovite kneževine Kagliostro, najmanje države na svetu koja ima samo 3.500 stanovnika. Lupin i Jigen tamo stižu autom, ali se zaustavljaju zbog kvara na cesti. Upravo kada poprave vozilo, prestigne ih devojka Klarisa koju progone neki kriminalci. Lupin je pokuša spasiti, ali neuspešno jer je kriminalci otimaju i odvode na brod.

MAL
AniDB
IMDB
vikipedia

Komentar: Auuu "bem ti lebac KAKAV film! Kakvi likovi, kakva priča, radnja, akcija, humor... režija... Toliko zabavan, smešan, uzbudljiv da nemam reči sem - VRH VRHOVA!
Prosto ne mogu da verujem da pored toliko serija, filmova, televizijskih specijala, video igara, mange, mjuzikla, toliko godina stare franšize ja tek pre 10 dana "naletim" na ovo... čudo, i još se majmun nećkam da l" da gledam il" ne... Kako bih se samo sjeb"o...

Elem, vrhunski užitak, film za opuštenciju. "Ovakav" stil nedostaje današnjim anime filmovima i serijama. Definitivno jedan od najboljih avanturističkih filmova svih vremena. Ovo je zahebalo i moj omiljeni anime film Castle in the sky koji sam gledao zilion puta... jaoo Mijazaki...

Uh, sad ne znam da l" da se bacim na anime seriju iz 2012 pošto ima samo 13 epizoda ili na onu prvu iz 70"tih. U svakom slučaju gledaće se cela franšiza.
Jedino čega se plašim jeste da serije ne podsećaju previše na Cowboy Bebopa, kojeg baš i ne gotivim.