Anime diskusija

Le Chevalier D'Eon

Autor opisa: Lavi



Epizoda: 24
Datum: Jul 2, 2006 - Feb 23, 2007
Produkcija: Production I.G, ADV FilmsL, FUNimation EntertainmentL, Sakura Create
Žanr: Mystery, Historical, Magic, Supernatural, Seinen


Francuska 18 vek, Lia de Beaumont lojalni sluga kralja Luisa XV je pronađena mrtva u kovčegu sa rečima "Psalms" ispisanim na njemu i telom napunjenim živom zbog čega njeno telo ne može da se raspadne. Po pravilima crkve ona je osuđena da provede večnost između svetova i uskraćuje joj se svako pogrebno pravo.

Ta odluka veoma pogađa D"Eon de Beaumona, Linog brata i jednog od kraljevih špijuna. On se zaklinje se da će otkriti ko i zašto ju je ubio ali nije ni pomišljao da će onaj koji izvršava osvetu biti sama Lia koja zaposeda njegovo telo. Ostaje pitanja šta će vitez učiniti kada njegova potraga za istinom i pravdom ugrozi celu Francusku.





Komentar: trenutno sam tek na 5-toj epizodi ali za sada anime je odličan, političke spletke, tajna društva, brutalnost, izdaja su samo deo priče. Svaka epizoda do sada je imala nešto posebno u sebi što niko nije očekivao i vuče te dalje. Jedina mana za sada (ako se može reći mana) je što su svi likovi animinirani u evropskom stilu, a znate kada japanci pokušavaju da naglase nekoga da je evropljanin po izgledu i ne liči na anime već na neki zapadni naslov.

Obično čekam da završim neki naslov ali baš me zanima da li je neko odavde gledao ovo? :)

Inače u pitanju je ozbiljan naslov bez komedije, FS i sličnih stvari sa dozom supernatural elemenata.