Anime diskusija

King of Thorn

Autor opisa: Happy



Tip: Dugometražni
Trajanje: ~110 min
Žanr: Drama, Misterija
Godina: 2010

Misteriozni Meduza virus se širi po svetu. Virus svoje žrtve pretvara u kamen. Lek ne postoji. Venus Gate korporacija odlučuje da krionizuje (zaledi) 160 ljudi sa virusom koje će oživeti kada se pronađe lek. Devojka Kasumi se budi u kapsuli i primećuje da se svi oko nje polako bude ali umesto dočeka naučnika dočekaće ih čudovišta. Šta se desilo sa naučnicima, odakle su se stvorila ova čudovišta, koliko su dugo oni spavali su neka od pitanja na koja ćete saznati odgovor ako pogledate anime.



Kada sam pogledao ovaj trejler očekivao sam da će ovo biti akcioni horor. Ispalo je da drama/misterija i da su akcione scene iz trejlera skoro pa sve akcione scene anime. U stvari stručan naziv za ovaj žanr je science fiction survivor drama, nikad čuo ali svaki dan se nauči po nešto novo. Anime ima dobar crtež i animaciju sa zanimljivom pričom. Iako sam očekivao nešto sasvim drugačije nisam se smarao dok sam ga gledao.
Ako ne znate šta da gledate možete pogledati ovaj anime. Nije ništa extra ali nije ni loš, rekao bih da je malo jači prosek.