Anime diskusija

Kami nomi zo Shiru Sekai (The World God Only Knows)

Autor opisa: otakuhimetip serije: TV
broj epizoda: 12 u prvoj sezoni, trenutno izlazi druga sezona, do sad 5
žanr: comedy, romance, shounen, harem, supernatural
godina: 2010/2011
rating: PG-13

Srednjoškolac Keima Katsuragi je revan igrač dejting simulacija. Na internetu je poznat kao "Capturing God" zbog svojih iznimnih vještina "osvajanja" bilo koje 2D djevojke iz igara. Međutim, u stvarnom životu tretiran je kao jedan obični četverooki geek otaku.

Na početku serije, Keima prima e-mail u kojem mu je ponuđen ugovor za "osvajanje" cura. On to smatra izazovom, te bahato prihvaća, nakon čega se pojavljuje demon iz pakla nadimka Elsie. Ona traži njegovu suradnju i pomoć kod hvatanja odbjeglih duhova. Ovi duhovi se kriju u srcima djevojaka, te Elsie predlaže da je jedina metoda "osvajanja" njihovih srca - natjerati ih da se zaljube. Zgrožen idejom, Keima odbija te objašnjava Elsie da je samo zainteresiran za "osvajanje" 2D djevojaka i da prezire stvarnost. Unatoč tomu, Keima bi morao pomoći Elsie bez obzira; ako podbace, zbog ugovora oboje gube glavu.


Jučer sam privela kraju prvu sezonu i namjeravam početi drugu, tako da se trenutno mogu osvrnuti samo na pogledanih 12 23-minutnih epizoda.
Ne mogu reći da ovaj anime mogu svrstati u svoje omiljene, no unatoč tome, koncept je zanimljiv i likovi su simpatični i dopadljivi. Inače volim poigravanje stereotipima otaku kulture u tematici animea i iako sam zaljubljenik u neke duboke, psihološkom karakterizacijom isprepletene serije, anime poput ovog je vrlo easy-going i dašak svježeg zraka, dok istovremeno nije previše bedast kao mnoge shoujo serije (često preferiram serije namijenjene muškoj publici). Ne želim dodavati nikakve spoilere, pa ću samo napomenuti da su se autori kod karakterizacije ženskih likova, dodali određenu dubinu istima ilustrirajući na njima određene svakodnevne tegobe mladih u tim godinama, te da djevojke nisu predstavljene isprazno kao što zna biti slučaj u mnogim klišej haremima.

i to bi bilo to od mog prvog (od nadam se many more to come) threada :3