Anime diskusija

House of Five Leaves

Autor opisa: HappyTip serije: TV
Broj epizoda: 12
Žanr: Seinen, Drama
Studio: Manglobe
Godina: 2010.

Dobrodušan, ali pomalo naivan samuraj, Akicu Masanoske, ponovo je ostao bez gospodara. Tražeći novi posao, nailazi na Jaićija, harizmatičnog vođu bande po imenu "Pet Listova", koji mu nudi mesto telohranitelja. Nakon saznanja o aktivnostima grupe, Akicu im (nevoljno) nudi svoje usluge. Ali, što više zalazi u mračnu stranu društva, postaje sve više fasciniran i privržen "Listovima".

Odlična drama. Svaka ep se sastoji od flashbacka nekog člana banda koja prikazuje zašto se priključio bandi + trenutna dešavanja. Jedini je problem što ti flashbakovi nisu jasno označeni pa će u prve 2-3 ep biti malo teže da se razlikuje šta se kada dešava. Karakteri likova su dosta dobro urađeni, isto važi i za orkuženje i prikaz života. Jaići svojom harizmom polako uvlači Akicu sve dublje i dublje dok Akicu sve vreme pokušava da provali tajanstvenog vođu bande, o kome niko od članova ništa ne zna.

Mogli su snimiti još jednu epizodu, da vidimo šta će dalje biti. Ovako ostaje da se nagađa, iako je sve objašnjeno na kraju anime se desio omanji clifhanger.

Seriju sam pogledao za jedno popodne, ~3,5h. Bez problema bi mogao da se snimi dobar film, nalik na japanske klasike.