Anime diskusija

Heavy Metal L-Gaim

Autor opisa: ZetaZaku


MyAnimeList|AniDB

"In the Pentagona System, a young man by the name of Daba Myroad leads a rebellion against Pentagona"s leader, Oldna Poseidal. Daba"s not alone however, meeting a large number of allies along his journey and having in his possession the powerful L-Gaim, a white Heavy Metal left to him by his father."

Type: TV
Episodes: 54
Aired: Feb 4, 1984 to Feb 23, 1985
Producers: Sunrise
Genres: Adventure, Drama, Mecha, Sci-Fi, Shounen
Duration: 24 min. per episode
Rating: PG-13 - Teens 13 or older

Komentar:
Pocetak je bio malo slabiji do pojave Poseidal , onda je mnogo zabavnije postalo. Serija je bila malo cudna jer ju je ipak happy Tomino rezirao, pa je death count bio mali. Nije mi to zasmetalo koliko monotonost neprijatelja. Stalno jedni te isti napadali. Srecom pa je Gablae bio taj, pa nije smorio haha. Poslednje 10 epizode su imale nagli skok u kvalitetu koji je do kraja zadrzao. Mnogo su zabavne bile, pogotovu sama poslednja operacija. Bilo je par ociglednih twistova, ali i neocekivanih, pogotovu poslednji. Poslednja epizoda je bila odlicna, a sam kraj ne znam koliko je happy bio. Srecno, ali tuzno I guess. Likovi su bili okay i brzo sam ih zgotivio, i cak mi je serija postala cudna kada je jedan lik napustio brod, jer jednostavno vise nije bilo isto. Srecom se pa lik popravio posle toga haha. Daba je bio super protagonista, imao je okay razvoj licnosti i svidja mi se sto je zapravo prihvatio Amu i par puta ju je poljubio. To retko vidjam. Obicno muski likovi beze od devojaka kao da imaju herpes ili su alergicni na devojke haha. Crtez i animacija su u pocetku bili uzasni, ali su se u drugoj polovini popravili. Vise nije bilo teleportacija (iako je Kyao znao ponekad da uradi one ptica trkacica fore).

Iako nije bilo mnogo smrti, Tomino je i dalje bio jako kreativan kod tog malog broja. Prosto te iznenadi nacin na kojem je ubijen jedan od glavnih negativaca. Tu scenu nikada necu zaboraviti.

Serija je odlicna. Nije sad najbolja serija iz 80ih, ali bih je izdvojio kao jednu od boljih. Deluje kao da je ovo bio prototip ZZ Gundama haha. Ah, da su ubacili Gablaea umesto Masymyre u ZZ, anime bio bi mnogo bolji. Gablae i Chara Soon bi bio odlican duo hahaha. Ostaje sad jos onaj film koji je side story, ali ga necu sad odgledati. Odgledacu ga kad budem odgledao recap filmove. Uglavnom preporucujem mecha fanovima i onima koji vole akciju iz 80ih. 8/10

P.S. Gablae potvrdjen za jednog od najboljih likova ikada. Mislim da serija ne bi bila ista bez njega. Jos uvek mi smesna ona scena sa eksplozivnom karticom. Odmah se provali da je eksplozivna u pitanju, a ovaj krene da je mlati i udara onako bez razloga, a ostali se svi uplasili hahaha. Ah Gablae, zasto si tako awesome haha.

Najbolji deo poslednje epizode: