Anime diskusija

Gankutsuou

Autor opisa: E*R*M*I*N

Nisam uspio da nadjem ovu temu na forumu, a mislim da je ovaj anime to svakako zasluzuje (nadam se da mi moderatori nece izbrisat temu, jer sam se ubio pisuci :P )Broj epizoda: 24
Zanrovi: Misterija, drama,triler...

Gankutsuou je anime koji je zasnovan na romanu ""Grof Monte Kristo"". Vjerujem da su svi na forumu culi za ovu pricu, gledali film, crtac ili citali knjigu pa da uglavnom ima predstavu o ovom dijelu.
Iako se u pocetku mozda cini da radnja u animi i knjizi nije ista, poslije nekoliko epizoda sve dolazi na svoje mjesto.
Dakle, prica prati prijateljstvo izmedju mladog i naivnog tinejdzera Alberta Morcerfa i mracnog i tajanstvenog Grofa. -Kad jedne noci Albert biva kidnapiran, Grof ga spasava i tako stice potpuno Albertovo povjerenje.
Zaslepljen i sav nekako glup (no sta on zna) , Albert poziva Grofa u Pariz da upozna njegove roditelje.
Iako Albertu sve djeluje sasvim slucajno, neko je to detaljno isplanirao...
Jedina veca razlika izmedju ove anime i onog sto ja znam, je ta sto je radnja u Gankutsuou smjestena u dalekoj buducnosti (mada se to u nekim situacijama i neprimecuje)
Ono sto mi se takodje svidja u ovoj animi su likovi. Gledao sam i film i crtani, knjigu nisam citao, ali u odnosu na film u Gankutsuou ima mnogo vise likova. Prica i radnja je dosta misterioznija i time zanimljivija. Drzi vas budnim okom non-stop dok ga gledate.
Takodje treba istaci i animaciju koja vam se mozda nece svidjeti u pocetku (ja sam zbog toga htio da ga dropujem), ali kasnije cete se navici i sta vise mnogo ce vam se dopasti. Muzika koja prati anime je ko slag na tortu.
Gankutsuou je komplicirano upletena prica kroz 24 epizode. Ni u jednom trenutku vam nece biti dosadno (naravno mozda prvih 5 epizoda nece biti bog zna sta narocito specijalno).Poslije svake epizode zelecete jos. Ja sam anime odgledao za dan-dva, recimo.
Dakle za sve one koje vole misterije, spletke, ubistva, ljubavne price manje-vise...Gankutsuou je prava stvar za vas.
Od mene je na MAL-u dobio cistu 10-ku!
Jel jos neko gledao ovaj anime, ne vjerujem da sam jedini XD?
Utisci...