Anime diskusija

Fate/stay night: Unlimited Blade Works

Autor opisa: LaviEpizoda: Nepoznato
Datum: oktobar 2014 -
Produkcija: Aniplex, ufotable, Aniplex of AmericaL
Žanr: Action, Fantasy, Magic, Shounen, Supernatural


Anime koji nas vodi kroz priču o borbi između sedam čarobnjaka, koji učestvuju u turniru u kojem je glavna nagrada Sveti Gral koji može da ispuni jednu želju ma koja ona bila. Svaki od sedam čarobnjaka može da prizove jednog heroja iz doba legendi, koji će im pomoći u borbi za ovu prestižnu nagradu. Priča prati drugi pravac u odnosu na predhodnika i ovde pratimo priču iz ugla Rin i Strelca.

Odgledao sinoc premijeru ili epizodu 00 (koja je kao uvod u one koji nisu upoznati s pricom ) i kao F/Z fana mi je extra pocetak. Nikada nisam bio zadovoljan kako je uradjen original F/S i vecito sam kukao sto nije u F/Z fazonu i ko bih rekao da ce da mi se ispuni zelja. :D

Seriju radi ista kuca koja je radila F/Z, mada mi se cini malo zbrzano. Isti da se prati prica o Rin ali Emiya je jedan od glavnih likova, a nisu hteli ni facu da mu pokazu u ovoj epizodi. Nadam se da nece da nastave s tim posto su on i Saber bitni kao i ovo dvoje, cak je i Rin bila jedan od glavnih likova u originalu. Epizoda od 45 min je odlican pocetak, mogli bi cesce da praktikuju to u novim animeima. :)

Borba protiv kopljonose je extra uradjena, animacija je vrhunska, verovatno najbolja koju sam video ove godine.