Anime diskusija

Devilman

Autor opisa: Scorpion

Anime i manga koji su nastala tam negdje početkom 70tih od autora Go Nagaija. Priča o dječaku koj mora se ujedinit s demonom da bi spasio ljudsku rasu. Stariji anime nisam gledao ,a i bas me ne zanima zbog prastare animacije,a i previše mi dječije izgleda


Krajem 80tih su napravljena dva OVA koji su remeak starog animea i mnoga bolja ekranizacija mange koliko čujem.

Prva ova govori i prjeklu devilmana,druga se sastoji većinom od krvavih akciskih scena. Obije traju 40 minuta negdje i nažalost nemaju zaokruženu priču(što je šteta jer manga i nema neku dugu priču koliko čujem). Ako vam se sviđaju kravi horror animei poput Vampire huntera D onda obavezno pogledajte. Jedino vas moram upozorit da je engleski dub dosta loš.Ko bi reko da će ova dobit nastavak nakon 10 godina. Zapravo ne nastavlja se direktno na drugu ova-u nego na kraj orginalne devilman mange. Jedino su kraj preradili kako bi nastavili priču. Još jedan zabavan anime sa boljom akcijom i par zbilja prebrutalno nasilnih i šokantnih trenutaka. Preporučam da pogledate prve dvije ova ,pa onda ovo.

Još postoji live action film snimljen u japanu ,ali je sranje pa neću pričat o njemu i postoji još dosta poznata spin off anime Devil Lady.