Anime diskusija

Devil Survivor 2 The Animation

Autor opisa: sajber


Tip: TV
Epizoda: /
Žanr: Demons, Supernatural
Trajanje: 24 minute po epizodi

Opis:
Misteriozni napadači zvani "Septentriones" napadnu Japan usred bijelog dana. Da bi preživjeli i branili se, junaci ovog Animea sklope pakt sa demonima i postaju "Thirteen Devil Messengers". Septentrioni se pojavljuju najmanje jedanput tokom dana, a za pobjedit ih, imate 7 dana.

Komentar:
Jučer sam odgledao prvu epizodu. Bila je super. Nekako, baš po mome ukusu. Odjednom se pojave demoni, napadaju ljude, nastane kaos. Početak me užasno podjseča na Gantz. Imaju donekle sličan početak. Na podzemnoj stanici netko umre, i umjesto da za stvarno umre, dobi još jednu šansu. Osim Gantza, podjsetilo me na Tokyo Magnitude gdje grad bio porušen a na ulicama je bio kaos. Ljudi koji nisu bili odmah evakuirani su hodali gradom do nekog odredišta i usput su nailazili na probleme. Na prvi pogled je jako sličan Gantzu, dok na Tokyo Magnitude samo pdosječa.

Sve je počelo sa nekom stranicom na kojoj navodno možeš vidjeti nadolazeću smrt svog prijatelja i bližnjih. Tokom prve epizode par puta se pokazuje video kako netko gine, i izgleda da su videi točni, osim ako te ne spasi demon sa kojim si sklopio pakt. Demon se forimira iz mobitela i on je zaštitnik onog tko ga je prizvao. Čini se da postoji neka organizacija koja zna identitete demona koje drugi prizivaju, a vjerojatno znaju i nešto o samoj stranici, gdje je sve počelo. Kako bi, vidjet će mo u drugoj epizodi.

Jedan od glavnih junaka je Kuze Hibiki, ujedno i glavni lik. On je, na prvi pogled smiren i uvijek promisli prije svog poteza, barem tako djeluje do sada. Biti će dobar vođa ako će to situacija zahtjevat. Drugi junak bi bio Shinjima Daichi. Da je ovo komedija, on bi bio onaj tipični zabavljač u serijalu. On je uvijek veseo i uvijek govori o curama ( kad već nitko drugi neće). Vidjet ćemo dalje kakvu će ulogu imati, budući da je njegov demon čuvar neki mali duh koji vjerojatno nema neku snagu. Treći junak je Nitta Io. Ona je simpatija Sjinjime, ali nikad prije nisu razgovarali. Ona se nalazi na istom mjestu nesreće kao i prva dva lika, gdje joj oni pomažu da pobjegne. Simpatična cura, nije ona cmizdrava, iako nije niti nešto hrabra. U svakom slučaju, neće biti naporna (yeah)! :D

Sa nestrpljivošću se iščekuje druga epizoda :D