Anime diskusija

Berserk

Autor opisa: Happy

Ne znam kako ali do sada Berserk nije imao svoju temu. Uglavnom se poredio sa par anime u više tema.Godina snimanja: 1997-1998
Broj epizoda: 25

Rođen iz mrtve žene koja je visila na vešalima, Gats je uvek živeo na granici između života ili smrti. Nakon teškog detinjstva, svoje odraslo doba provodi u brutalnoj borbi, odmeravajući svoju snagu sa drugima i tako postajući sve jači i jači. Život je bio jednostavan za Gatsa, sve dok nije upoznao Grifita - karizmatičnog i ambicioznog lidera grupe plaćenika, Družine Sokola. Kada Gats izgubi u duelu od Grifita, nevoljno se pridružuje Družini Sokola, i bez obzira na sve, postaje nakon nekog vremena privržen njima. Međutim, kako Grifit vodi svoje ljude od pobede do pobede, krvavi ratovi i okrutna politika na dvoru otkrivaju njegovu mračnu stranu za koju niko nije znao. Uskoro, ono što je izgledalo kao normalno osvajanje postaje borba za čovečanstvo i život. Može li Gats, običan ratnik, spasiti one koji su mu najdraži, sve vreme noseći tamu sa sobom koja ga prati kroz čitav život?

Recenziju možete pročitati na Berserk

Klasik među anime naslovima. Mali je broj anime ljubitelja koji ovo nisu gledali. Kako do sada ovaj legendarni anime nije imao svoju temu ne znam ali sada je to ispravljeno.