Anime diskusija

Baki the Grappler

Autor opisa: vele



Zanr: Akcija, Borilacke vestine
Godina: 2001
Epizoda: 24

Anime prati zivot 13-ogodisnjeg decaka, Bakija, koji nastoji da postane dovoljno jak da pobedi svog oca koji je najjaci covek na svetu. Prosto zar ne? :)

Iako nije iz devedesetih anime definitivno izgleda tako. Crtez je veoma egzotican i moze malo na pocetku da bode oci, ali nakon sto se naviknete i ne smeta toliko. I likovi su prilicno slicni. Animacije je odlicno odradjena. Ima mnogo tuca jer je ceo anime baziran na tome i u par navrata animacije me je odusevila.

Sporedni likovi su prilicno "duboki" iako im se obicno posvecuje po jedna epizoda, eventualno dve. Sto se glavnih likova tice, lepo su uobliceni. Neuracunljivost Bakijeve majke je isto veoma dobro odradjena. xD Anyway likovi su mnogo bolje odradjeni od nekog proseka.

Sto se price tice, u prvih par epizoda skoro da je i nema. Sve se svodi na tuce. Medjutim kako epizode prolaze, lepo se gradi cela prica oko Bakija i postaje prilicno dobra. Sam Bakijev razvoj licnosti je impresivno prikazan. Od arogntnog malog delikventa do ljubaznog profesionalnog borca koji moze da te slomi za 3 sekunde. Nemojte da vas zavara prva epizoda.

Overall, anime je veoma dobar. Nije bas za ljubitelje dramica, komplikovanih prica i romansi. S obzirom da mi je ostalo jos par epizoda do kraja nisam u mogucnosti da komentarisem kraj ali to cu editovati kad zavrsim anime. Ako imalo volite akciju ovo je difinitivno anime za vas. :D