Anime diskusija

Bakemonogatari

Autor opisa: Sagara Souske

WTF! Najbolji anime iz 2009-e godine nema svoju temu?! Ovo mora pod hitno da se ispravi!



The story centers on Koyomi Araragi, a third year high school student who has recently survived a vampire attack, and finds himself mixed up with all kinds of apparitions: gods, ghosts, myths, and spirits.


Genres: Mystery, Romance, Supernatural



Bakemonogatari je anime od petnaest epizoda koji nam dolazi iz studia SHAFT (Sayonara Zetsubou Sensei). Prica je podeljena u 5 "arc-ova" u kojoj se nas glavni junak, Araragi Koyomi susrece sa razlicitim natprirodnim silama i devojkama. To naravno ne znaci da je anime episodic, ofc.
Dakle, pre svega da vam kazem: Ukoliko ste ljubitelji brzih anime, shounena sa puno akcije i sl. batalite sa citanjem, izadjite iz ove teme i nadjite nesto drugo. Bakemonogatari je anime namenjen onima koji bi zeleli da probaju nesto sveze, nesto drugacije. Ovde gotovo da nema borbi, sve se zasniva na fenomenalnim, zanimljivim i cesto duhovitim dijalozima medju likova (npr. kada po 5 minuta pricaju na mobilnom). Svi likovi su jedinstveni, razliciti i upadljivi na svoj nacin. Definitivno, ovaj anime sadrzi likove koje cete dugo pamtiti. Crtez ce nekome delovati cudno, ali hej to je SHAFT. Svaka scena je fenomenalno uradjena i cestu su ubacene slike iz realnog zivota. Muzika i glasovna gluma su takodje savrseni. Elem, takodje bi bilo pozeljno da znate japanski. Ukoliko znate japanski, sigurno ce vam biti jos zanimljivije gledati (tj. slusati) njihove igre recima.
Oh, i takodje ima malo ecchi/yuri scena koje su odlicno uklopljene i ne kvare dozivljaj (citaj, ne volim ecchi).
Ocena: 10/10