Anime diskusija

Ashita no Joe 2

Autor opisa: ZetaZakuDuring his wandering journey, he meets Wolf Kanagushi and Goromaki Gondo. Their meeting arouses his fighting sprits, and Joe comes back to Tange Boxing Club.

MAL|AniDB

Type TV Series, 47 episodes
Year 13.10.1980 till 31.08.1981
Categories Action, Boxing, Combat, Manga, Martial Arts, Shounen, Sports, Tragedy, Violence
Original Work: Chiba Tetsuya, Takamori Asaki
Direction: Dezaki Osamu
Music: Araki Ichirou


Komentar:
Direktan nastavak prethodne serije, samo sto su prvih 12 epizoda recap druge polovine prve serije. Naravno sa novom animacijom i bez filera. Tako da novi materijal pocinje od 13. epizode, ali ne bih preporucio da se preskoci recap, jer su neke scene bolje prikazane + Goromaki ima ekstra bonding scene sa Joeom.

Tako da serija nastavlja sta se desilo posle meca izmedju Joea i Karlosa. Karlos odlazi da se bori protiv sampiona i gubi, tako da Joe dobija novi zadatak, a to je da osveti Karlosa i pobedi sampiona, Hose Mendozu.

Za razliku od prethodne serije koja se vise bavila dramom, ovde je boks zastupljeniji i barem na svake tri epizode se odrzi jedan mec. Posto mu je cilj da pobedi svetskog sampiona, Joe se polako penje na lestvici Azije, da bi na kraju izazvao svetskog sampiona. Nazalost, svima je verovatno poznat kraj, posto je jedan od ikonskih i cesto parodiranih scena.

Naveo bih i da su crtez i animacija prilicno high quality za pocetak osamdesetih, serija izgleda bolje od mnogih ongoing serija.

Uglavnom obe serije bih svrstao kao jedno remek delo, koje se retko vidja kod animea. Verovatno najbolji sportski anime, jer ne znam da li ima jos nekih sportskih serija koje su 10/10. Preporuka svima osim plebejcima.