Anime diskusija

Akame ga Kill!

Autor opisa: LaviEpizoda: 24
Datum: Jul 2, 2006 - Feb 23, 2007
Produkcija: Square Enix, White Fox, Sentai FilmworksL, TOHO animation
Žanr: Action, Adventure, Fantasy


Tatsumi je momak iz siromašnog sela koji odlazi u glavni grad da bi zaradio novac i stekao moć napredujući u vojsci kako bi spasio svoje selo od izumiranja. Ali glavni grad nije ono što je zamišljao. Premijer države uspešno manipuliše mladim carom i kraljevstvo je postalo država bez zakona, puna zločina i korupcije u kojoj bogati ne odgovaraju nikome. Nakon što je skoro i sam postao žrtva Tatsumi se pridružuje grupi ubica poznatoj kao Night Raid koja odlucuje da zaustavi patnju i korupciju u zemlji ubijajuci sve odgovorne za to.
Komentar: anime koji sam verovatno najviše čekao što se tiče letnje sezone, manga ima vrlo visoku ocenu i dobre preporuke. Takođe je više puta rečeno da manga kreće kao klasični shounen (iako se ne vodi kao da pripada shounen žanru) dok kasnije uzima totalni okret u priči u smislu ozbiljnosti i nema mnogo cenzure (ako anime to ispoštuje). Sve u svemu zadovoljan sam sa prvom epizodom i planiram da nastavim.


Ovo su spojleri iz 1 epizode pa ko nije gledao da se ne zezne. :pE ovako prva polovina mi je bila onako ništa da kažem preterano posebno mada ne zameram ipak je prva epizoda i priča tek kreće, ali totalni okret kada su se pojavile ubice u fazonu da ne prave razliku između dobrih i zlih već ciljaju sve bogataše. Mislio sam da ubijaju nevine i bilo mi žao kada su sredili matorog i ženu mu pa sam mislio da će Tatsumi da se okrene protiv njih ali jbt kada su prikazali one njegove prijatelje onako izmrcvarene, i generalno sve one ljude + ona klinka ispala neki poremećeni psiho lik u fazonu "vi ste siromašni vredite manje od stoke" tačno sam imao želju da je skrati za glavu. Takođe Tatsumi nije neki šonja u fazonu da neće nikoga da ubije što je super makar i decu, pun mi đavo onih glavnih likova koji su ubačeni u neko sra*e i onda se kao bore protiv toga u fazonu "što se to baš meni dešava" itd.

Videćemo kako će da nastave za sada sam zadovoljan ipak priča tek kreće.