Hunter × Hunter
#1
[Image: hLNvro5.png]

Tip serije: Manga
Broj poglavlja: 380+ (ongoing, sa čestim pauzama)
Žanr: šonen
Mangaka: Jošihiro Togaši
Godina: 1998
Opis:

Gon, inspirisan očevim lovačkim dostignućima, odlučuje da se i sam oproba na rigoroznom Lovačkom ispitu. Ako ga položi, dobiće Licencu koja će mu otvoriti put ka beskrajnom blagu: istorijske ruševine, tajne riznice, čarobne zveri, i još neistražene granice sveta. Ali za takav podvig je potrebno izdržljivo telo i oštar um. A Gon će naučiti da je, i pored svih zagonetki koje donosi Ispit, najveća zagonetka ipak ljudsko srce.



Prilično sam late to the party s ovim naslovom i baš sam pozitivno iznenađen mangom. Šonen koji ima akciju a ta akcija nikad nije bezumno tepanje na 20 stranica i random pobede. Likovi su simpatični i dosledni sebi. Mislim da sam prvi put osetio napetost u mangi. Čovek stvarno ume da ispriča stvari iz pravog ugla.

Mada sam još na početku, prva stvar koju sam morao da se zapitam je kako Kišimoto (autor Naruta) nije popio neku copyright kaznu, jer ne da je prepisivao nego je smešno koliko je očigledno da je sve do Šipudena zdipio odavde. Nije ni čudo što Togaši pravi hijatuse od po godinu dana kad mu se smučilo što je ovaj napravio veću karijeru od njega Big Grin

Elem, prevod je sa zvaničnog engleskog digitalnog ripa, što znači da ne postoji bolji kvalitet stranica. A to što je engleski znači da su svi zvučni efekti jelte na engleskom (koje zbog trajanja serijala i učestalosti nisam prevodio, umro bih editujući), što je s jedne strane lepo jer ih lakše razumete, a s druge strane malo gubi onaj osećaj mange, ali to vam je što vam je. I dalje je zdesna nalevo.

Inače postoji najava od pre 11 godina, ali nema sliku, i ima diskutabilan opis što se tiče (između ostalog) spoilera. Morao sam da stanem da ga čitam na pola jer je krenuo da pominje likove koje ne znam i da otkriva detalje zapleta koje ne znam, a pročitao sam 40-ak poglavlja  Dodgy Mislim da je bolje da se osvežimo.
Reply
#2
Daj majke ti stavi malo vecu sliku, ne vidim je dobro na 80k monitoru...
---------------------

Glava AO porodice  Whistling
Reply
#3
Gledam vas na vertikalnom monitor, nisam shvatio koliko se forum razvuče. Sređeno Wink
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)