Tsurezure Children
[Image: 86676l.jpg]
Tip: TV
Status: Aktivna
Studio: Gokumi
Žanr: Komedija, Romansa, Škola, Shounen
Broj epizoda: 12
Fansub grupa: HorribleSubs
Opis:
Tsurezure govori o raznim romantičnim pričama o tome kako je teško reći "Volim te" između mladih srednjoskolki i srednjoskolca u omnibus formatu. Neke priče su slabo povezane jedne sa drugima.
Reply
Opis je malo streindž. Big Grin Big Grin
Srećno sa prevodima. Smile
-- bludni tata mata -- 
Reply
Uh, nadam se da ces se malo vise potruditi tokom prevodjenja. Posto sam nasao original recenice koje si preveo za opis iznad, i deluje mi da si ih u potpunosti pogresno shvatio:

Young love—it takes many unique and fascinating forms that flourish as children begin to mature into adults. From being unable to confess to not knowing what real love actually feels like, various obstacles can arise when learning about romantic attraction for the first time.

U ovom slucaju "it takes" nije "potrebno je" nego "uzima", "javlja se", dakle "Mlada ljubav se javlja u raznim jedinstvenim oblicima...".

A ovo "Ne možeš da priznaš" si u potpunosti omasio, kaze "Pocevsi od toga da ne mozes nekome da izjavis ljubav..." (nabraja neke okolnosti koje mogu da prave probleme u zacetku ljubavi)

Ovo je veliki problem koji sam vidjao u nekim prevodima, gde prevodilac valjda samo jurca i prevodi recenice nakon sto ih procita ovlas, ne shvativsi zapravo sustinu misli koja je iskazana u originalu. I onda se desi situacija da prevod bukvalno govori nesto skroz drugacije od onoga sto se desava na ekranu, kao da je prevodilac gledao skroz neku drugu seriju.
Reply
Juce sam kasno postavio prevod a i zurio sam iskreno nisam imao bas vremena da gledam i stvarno mi je zao nadam se da nije problem
Reply
Otkazujem ovaj anime nadam se da ce ga neko drugi preuzeti pozz
Reply
Posle dugo vremena želeo bih da završim sa prevođenjem ovog animea pozdrav
Reply

Users browsing this thread: 1 Guest(s)