2016-05-09, 18:41
Godina: 2016
Epizoda: 13
Produkcija: Mainichi Broadcasting
Žanr: Action, Comedy, School, Shounen, Super Power
MAL: Boku no Hero Academia
Jednog dana u svetu se pojavilo prvo dete sa supermoćima, niko ne zna kako je do toga došlo ali nakon toga širom sveta ljudi su počeli da otkrivaju svoje moći. Mnogo godina posle moći su postale svakodnevnica u životu, a obični ljudi bez moći retka pojava. S moćima pojavila se nova vrsta zlikovaca i kao u pričama pojavili su se heroji koji se bore protiv tih zlikovaca. Serija prati dečaka Izukija, ceo život ismevan i maltretiran što je običan i bez ikakvih moći on i dalje želi da postane heroj po svaku cenu. Jednog dana sreće svog idola i najvećeg heroja od svih All Mighta, on ima jedinstvenu sposobnost da prenese svoju moć na nekoga drugoga. All Might svedoči Izukijevoj odlučnosti da pomaže ljudima i prepozna u njemu talenat koji bi mogao da ga nasledi jednog dana, ali put do toga je dugačak. Nakon mnogo meseci teškog treninga All Might uspeva da spremi Izumija za prijavu u najveću školu za super heroje na svetu i tu počinje njihova avantura...
Komentar: ne znam šta bih rekao ili izdvojio ali mi je anime baš legao. Ima komedije, akcije, za ovih 6 epizoda ima jasan pravac priče od 1 epizode bez mnogo odstupanja. Glavni lik mi je nekako zanimljiv kao lik nije klasični shounen genije niti je totalni luzer.
Jedino sto vidim po netu je previše hype za ovaj naslov, a to je već previše pošto nije neki master piece (i da jeste ne može se videti za 6 epizoda). Skroz ok shounen/komedija.
Ne pratim mnogo ongoing naslova zadnjih godinu ali ovo rado pogledam svaku nedelju vece.