Ajin
#11
Meni je ovo čistih 10/10.

Pronać ćete tu i tamo dlake u jajetu tipa gdje najobičnije razmaženo derle uspije uteć gomili policajaca "iskusnjara", ali ovo je fantasy anime sa glavnim likom koji je očiti emo_degenerik, a ne melodrama. Odnosno anime želi, treba i mora bit fantasy, a ne se ulizivat ljubiteljima dosadnih dijaloga o ničemu koji su samo pozadina stilu (a prečesto ne i animaciji). Može li bit bolje? Može. Ali realno neće još dugo dugo dok god se ne prestane sa cenzurama pa se autori ovi i oni moraju snalazit kako umiju i ostavljat rupe u priči ovakve i onakve. A pošto se prestat neće, nemam šta bolje staviti na vrh, pa ću stavit ovo.

Mangu čitao nisam, navodno su neke stvari promijenjene ali ne utječu na priču u seriji niti njen prekid. Prekid jer je kraj cliffhanger što je i bilo za očekivati budući da manga još nije završila. Ne znam kako ću izdržat do druge sezone.

Kome CGI smeta, nek se drži podalje, čemu gledat nešto jako dobro ako ćete to isto popljuvat zbog (po meni) nebitnog razloga. Istina da je u dosta animea CGI loš da ne kažem užasan, ovdje to nije, ali predrasuda je predrasuda, pa radije zaobiđite.
Onaj tko je igrao Valkyria Chronicles (na PCju!) i shvaća da CGI savršeno paše za neke stvari, bacite se odmah na gledanje.

Ako koga zanima i glazbena podloga:
Uvodna i završna melodija su jako dobre, vrijede za slušanje i van animea. Nisam siguran bi li isječci pasali za ringtone na mobu, moram pokušati. Soundtrack instumentali unutar serije se savršeno uklapaju u ono što se događa na ekranu. Odnosno ovo mi je jedan od rijetkih animea gdje nisam preskakao uvod/kraj zbog iritiranja u ušima niti sam unutar epizoda smanjivao zvučnik zbog lošeg sound edita ili katastrofalne pozadinske glazbe.
Reply
#12
Oce li bit druge sezone
Reply
#13
Prvi film pokriva epizode 1-6, drugi će vjerojatno 7-13 pa se pretpostavlja da treći nastavlja tamo gdje je serija stala.
Što znači...
Uvjeren sam da će bit druga sezona, samo je pitanje kad.

Kako sam napisao, manga nije gotova. Tek je kompletiran sedmi integral, ne znam je li već preveden na eng., a osmi je u pripremi i izlazi za nekih mjesec dana. Uz specijalno izdanje osmog bit će prikopčan i Ajin OVA, ne zna se još o kome/čemu, odnosno je li beskorisni filer ili kakva druga budalaština samo da se manga bolje prodaje.

Nemojte mi zamjeriti što nisam pisao o priči i likovima, mislim da serija ne trpi spoilere, samo hintove.
Ako koga zanima, ripovi koji sam gledao su Underwater-µtw 720p (mkv, audio jp, eng. softsub) osim zadnje epizode koju još nisu izbacili pa sam nju bio prisiljen pokupit KamiFS koji sam inače izbjegavao zbog preseravanja sa hardcoded karaokama.
Reply
#14
Konačno završio. Očekivao sam da će biti krš od animea, ali na kraju nije ispao tako loše. Prva polovina animea mi se nešto nije dopala. Verovatno što sam se još navikavao na animaciju; mada ni radnja nešto nije bila interesantna. A onda, kada je Satou krenuo u akciju, i anime je krenuo nabolje.
Ono što mi se svidelo jeste zvuk u animaciji, tj. glasovi onih duhova, kao i zvukovi eksplozije i vatrenih oružja. Na to nikad nisam obraćao pažnju, ali u Ađinu je to kvalitetno odrađeno, te nisam mogao a da ne spomenem to.

Skroz okej anime, i, ako ga budete gledali, ne očekujte mnogo i lepo ćete se provesti.

7/10

Biće bez veze ako ne bude druge sezone.
Reply
#15
@Sdj-serbiano: Bas prosle nedelje zavrsio anime i delimo neko slicno misljenje. Druga polovina je definitivno bolja od prve. Satou mi je definitivno najzanimljiviji tu od svih. Ono sto je meni jedino malo smetalo je sam dizajn njihovih avatara. Izgledaju ok, ali je problem sto su svi iste boje i onda na momente nemam pojma ko se sa kim krlja i ko dobija, a ko gubi XD Mogli su nekako da ih sto se dizajna tice malo bolje naglase koji je ciji avatar. Onaj zvuk regeneracije me strasno podseca na zvuk predatora Big Grin Sam cgi cak nije los, gledljiv je i vidi se da na tom polju polako napreduju. Bice zanimljivo videti koliko ce dogurati sa tim stilom kroz jedno 5 godina.
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#16
najavljena druga sezona koja će bioti u oktobru ove godine
http://myanimelist.net/anime/33253/Ajin_2nd_Season
Reply
#17
Pogledao sam prvu sezonu. Film neću, čekam drugu sezonu, ovak će film bezveze spoilati Smile

Sviđa mi se rotoscope i čini se da su se popravili. Aku no hana je bio puno lošje odrađen
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)