Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans
#1
[Image: 75879l_zpsoozprmzp.jpg]

Godina: 2015
Produkcija: Sunrise, FUNimation EntertainmentL, Mainichi Broadcasting
Žanr: Akcija, Drama, Mecha
MAL: Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans


Radnja je smeštana 300 godina nakon velikog sukoba Zemlje i Marsa znanog kao "Katastrofalni rat". Devojka po imenu Kordelija odlazi na Zemlju kako bi pregovarala oko nezavisnosti marsovskog grada Hrise, koji je pod kontrolom vlade koja se nalazi na Zemlji. U toj misiji nju prate članovi privatne bezbednosne kompanije CGS-a, Mikazuki Augus i Orga Icuka. Kada misteriozna grupa Gjallarhorn (Glasnorog) napadne CGS i Kordeliju, Orga u tome vidi šansu za pobunu protiv CGS-a i započinje vojni puč. Mikazuki u borbi protiv Glasoroga počinje da koristi stari Gundam kojeg pokreće nuklearni reaktor "Gundam Barbatos" koji može da krade naoružanje, oklop i opremu sa drugih jedinica ne bi li sebe ojačao.





Što se tiče radnje prve epizode svidelo mi se kako je krenulo međutim nikako mi se ne sviđa što glavni lik (bar sve vodi ka tome da je on glavni) izgleda kao da ima 12 godina, kao ni neki drugi likovi koji pojavom daju osećaj da se gleda neki light (čitaj kao neki homići samo se vrte i jaoj kako je kul, extra, ja ću da budem ko on itd) naslov.

Voleo bi nešto ozbiljno na ovu temu (švabe u svemiru)...
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#2
Kad su zadnji put švabe bile u svemiru, dobili smo ovo:




Ovo više liči na Mirka i Slavka u svemiru.XD
[Image: 12919667-1054652541260501-1842689955405525214-n.jpg]
Reply
#3
Ok prva epizoda, previše dece vojnika za moj ukus. Nadam se da se ovo neće pretvoriti u Aldnoah Zero. XD
I zašto glavni likovi pilotiraju goli? Godina je 3000 ili koja već, klima uređaj jos nije standardna oprema za ratne mašine... Znam da imaju one priključke na leđima, but still...

btw anime će imati 25 epizoda.
Reply
#4
^Tako uvek krene sa Gundamima i onda odjednom opa! 50 komada XD
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#5
Ah, ne znam, meni su svi ti robotski animei isti, mda gundama nisam gledao, osim build fighters, ali taj ni ne liči na ostale.
Reply
#6
dobra prva epizoda ,inace sam veliki fan serijala gundama Smile
Reply
#7
Setting je zanimljiv ali ubise u pojam sa ovom decicom... "Zar nisi rekao da želiš da umreš tako što ćeš se ugušiti u sisama" XD
Reply
#8
Najavljena druga sezona za jesen
Reply
#9
Pogledao prvu sezonu, zasad jedan od boljih gundama. Ako nista, jedan od gundama u kojima ne dave sa nekim klise gundam stvarima, mrzi me da nabrajam kojim XD Fajte se brzo resavaju i likovi ginu, cak i main good guys, sto mi je bilo kul. Takodje, svidja mi se sto glavni likovi nemaju problema sa ubijanjem, osvezavajuce skroz. Malo mi je trebalo vremena da se naviknem na dizajn onog sranja na kicmi, izgleda bas gadno i cesto mi je izazivalo nelagodan osecaj. Da li je to namerno tako odradjeno, ne znam, ali moglo je to malo bolje da se odradi (sto se tice samog dizajna kod likova koji to imaju). Elem svidja mi se pravac u kojem ovaj gundam ide i nadam se da ce i ubuduce biti ovakav malo mracniji pristup fransizi.
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)