One Punch Man
#1
[Image: 2uh8hns.jpg]

Produkcija: Madhouse, Viz MediaL
Žanr: Action, Comedy, Parody, Sci-Fi, Super Power, Supernatural, Seinen
MAL: One Punch Man


U novoj akcionoj komediji sve vezano za mladića Saitamu na prvi pogled "vršti" prosečno. Njegov bledi pogled, njegova ćelava glava kao i negova ne bas impresivna telesna građa. Naizgled taj prosečni momak je sve samo ne prosečan, on je super heroj u potrazi za snažnim protivnicima. Međutim u njegovoj potrazi postoji jedan problem, naime on je toliko jak da svakog protivnika ma koliko moćan bio porazi sa jednim udarcem...




Komentar (sadrži male spojlere 1 ep): odgledao sam prvu epizodu i s obzirom kakav se hajp unapred stvorio nisam očekivao mnogo, a dobio sam još manje. Nikako mi nije legla 1 epizoda, znam da bi ovo trebala biti parodija ali koriste svaku priliku da glavnog lika pokažu neozbiljno kao da ga je dete crtalo, to mi se nikako ne sviđa i nadam se da će da ublaže to vremenom iako je namenjeno kao humor (u nekim situacijama može biti ok ali ako se pretera onda već nema smisla). Ima previše naumičnih borbi za 1 ep, skoro da nema dijaloga.

Da ne spominjem da je njegov razlog za sve ovo "dopizdilo mi je biti nezaposlen pa ću da postanem heroj," mada moram da priznam da za takav razlog još nisam čuo ni u animeu. Animacija je dobra što se već i očekuje od madhousa (osim kada je fokus glavni lik).

Vidim da i neki ljudi koji inače vole malo ozbiljnije naslove daju preporuku za ovo tako da ću definitivno da pogledam još koju epizodu pa da vidimo kako će ići. Jbg ni Jojo mi se nije svideo na početku pa mi je sada HOĆU JOŠ tako da videćemo šta će biti. Smile

Da li je neko pogledao 1 ep, kako vam se čini?
[Image: 76561198247150340.png]
Reply
#2
Samo malo prelistao prvu epizodu, meni ne deluje lose, sacekacu da zvanicno pocne serija i neki bolji prevod.
Reply
#3
Pa ovo je parodija, sto ti je cudno da je tako iskarikirano i besmisleno. To i ne treba da ima smisla i da bude ozbiljno. Mada ako se komicni deo svodi samo na akciju ne verujem da cu gledati.
[Image: bged4w.jpg]
Reply
#4
U sustini koliko sam shvatio na netu, ovo jos uvek nije "real" prva epizoda. Vise kao preview onoga sto sledi i work in progress. A sto se tice samog animea, bice epic momenata (citao sam mangu). Jedan od retkih naslova oko kojeg me drzi zesci hajp i koji jedva cekam, jer je manga epic (pogotovo crtez je u mangi insane), a s obzirom da madhouse radi i na osnovu ovog sto sam video u ovoj epizodi, ne sumnjam da ce ispratiti mangu kako treba, tako da fak yeah, hajp is real Smile
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#5
I ja jedva čekam anime. Manga mi se mnogo svidela Smile
Mislila sam da sačekam nekoliko epizoda ali ne znam hoću li moći da čekam Big Grin
Reply
#6
@Katanagatari: Obicno sacekam da se ongoing naslovi zavrse pre nego sto uzmem da gledam, ali ovaj nema sanse Big Grin Jedva cekam da vidim kako ce da animiraju "serious punch" deo Anime
[Image: Kingdom-anime-650x396.jpg]
Reply
#7
Koliko sam shvatio jeste "real" prva epizoda, samo sto je ovo snimano na nekom ekskluzivnom previewu. Vecina japana ce regularno moci da gleda ovu istu prvu epizodu tek u oktobru, a tek nakon nje drugu i ostale epizode. Tako da nemojte dzabe gledati ovu prvu sad, cekacete mesec i vise dana za nastavak.

@Lavi
Takav je naslov u pitanju, neka parodija sa uvrnutim humorom.

Original manga izgleda ovako i 100% je sprdacina u pitanju:
[Image: QG17Rnc.jpg]

Onda se nekome valjda svidela ta prica, pa je napravljen dil, i unajmljen pravi manga artist da radi nesto kao remake (mada i original i "remake" su ongoing). Koji onda izgleda ovako:
[Image: uaUx8cE.jpg]

Lik koji radi ovu sredjenu verziju je dosta nabudzio akcione scene, i u nekim poglavljima imas tipa po 15-20 strana stripskih kvadrata koji lice na frejmove iz nekog filma. Vrlo zanimljiva stvar, nisam to video u drugim mangama. Jedino je malo nezgodno sto to znaci da je manga vrlo supljikava u nekim delovima, jer tih 15-20 strana ce biti 15-20 sekundi u animeu.
Reply
#8
Episodes 1 and 2 will be previewed at a screening at Saitama City Culture Center (Small Hall) on September 6, 2015. Regular broadcasting will begin on October 5, 2015.
izvor : MAL
Reply
#9
nzm, kao mindless razbibrigu možda i budem pratio, ali nisam nešto oduševljen.
Reply
#10
Fora je u baš u tome što su svi likovi odlično nacratani i dizajnirani, i onda ovaj bude sav nikakav XD
A razlog kako je on postao jak je naravno glup, ali to je sve dio humora. Shvatit ćeš, samo gledaj dalje!
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)